Toptransfers in het wielrennen op til: Quintana kan naar twee teams, Aru richting UAE Team Emirates?

Toptransfers in het wielrennen op til: Quintana kan naar twee teams, Aru richting UAE Team Emirates?

Foto: BELGA

De Tour de France is nog niet afgelopen maar de geruchtenmolen draait ondertussen op volle toeren. Zo lijkt een vertrek van Nairo Quintana bij Movistar onvermijdelijk, terwijl Astana Fabio Aru dreigt te verliezen.

Alle nieuws uit de Tour de France 2017 op Sportwereld.be!
   Bekijk hier de tussenstand in alle klassementen
   Ontdek hier alle etappes

Het Colombiaanse radiostation RCNRadio meldt dat Quintana zijn opties aan het bekijken is voor volgend seizoen. De Colombiaan zou bovendien al twee aanbiedingen op zak hebben. “De een is Astana, de andere is van Sky. Hij gaat die twee opties bestuderen omdat de sfeer binnen Movistar vrij complex is”, klinkt het.

Quintana’s vader liet zich onlangs ook uit over de problemen tussen zijn zoon en Movistar. “Ik denk dat Eusebio Unzue vergeten is hoe hij een ploeg moet leiden. De desorganisatie bij de ploeg is compleet. De Giro was normaal een voorbereidingskoers op de Tour, maar Nairo moest uiteindelijk voor een klassement gaan. Dat was een foute beslissing. Nairo had nooit naar de Tour mogen gaan na die Giro. De directie van Movistar is mijn zoon aan het opbranden.”

Ondertussen zoekt ook Aru mogelijke andere oorden op. De Italiaanse kampioen is nu kopman voor bij Astana na het vertrek van Vincent Nibali naar Bahrain-Merida, maar zou de Kazachse ploeg op het einde van het seizoen verlaten. La Gazzetta dello Sport meldt namelijk dat Aru voor drie jaar gaat tekenen bij UAE Team Emirates.

Corrigeer