Peterhansel pakt dagzege op Silk Way Rally

Peterhansel pakt dagzege op Silk Way Rally

Foto: AFP

De Fransman Stéphane Peterhansel (Peugeot 3008 DKR) heeft de elfde klassementsrit in de Silk Way rally gewonnen. Voor Peterhansel is het zijn vierde dagzege in de Silk Way 2017. Leider Cyril Despres (Peugeot 3008 DKR) eindigde op de tweede plaats. Tom Colsoul en Yazeed Al Rajhi (Mini John Cooper Works Rally) eindigden als derde.

De rit richting het Chinese Jiayuguan werd stevig ingekort. Van de oorspronkelijk geplande 488,65 km, gespreid over twee klassementsritten, bleef er goed 250 km over. De organisatie bevestigde wat Tom Colsoul dinsdag reeds zei. “Het eerste deel van de klassementsrit kwam door een gebied dat recentelijk door de Chinese overheid tot een natuurreservaat werd verklaard. Vandaar dat we beslisten om dat deel te schrappen”, klonk het in een mededeling.

Bij de trucks doorbrak Kolomy (Tatra) de hegemonie van het Kamazteam. Kolomy ging vier Kamaztrucks vooraf. In de stand blijft Sotnikov (Kamaz) aan de leiding. Artur Ardavicius (Iveco) en Michel Huisman moesten zonder Serge Bruynkens verder nadat hij op doktersadvies met een geknelde zenuw moest opgeven. Samen met Marco Ferran reden ze de achtste tijd.

Morgen/donderdag trekt de karavaan richting Alxa Youqi. Een rit van 483,79 km waarvan 254,75 km tegen de tijd.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.