Doodsbang gezin

Vrouw koopt antieke pop in kringloopwinkel, maar dan merkt ze angstaanjagende veranderingen in huis

Vrouw koopt antieke pop in kringloopwinkel, maar dan merkt ze angstaanjagende veranderingen in huis

Foto: eBay

Een krakende plankenvloer, een brandalarm dat constant afgaat... Sinds de aankoop van drie antieke poppen uit een kringloopwinkel merkt Debbie Merrick (50) uit het Engelse plaatsje King’s Lynn voortdurend angstaanjagende zaken op in huis. De veranderingen schrijft ze toe aan één van de poppen, een dametje in een witte jurk.

Debbie Merrick haalde de poppen drie weken geleden in huis. Ze kocht ze in een kringloopwinkel.

“Maar ik weet eigenlijk niet goed waarom ik die poppen gekocht heb”, vertelt Debbie Merrick. “Ze waren heel goedkoop en ik dacht dat ze misschien wel meer waard waren. Maar ik heb er niet goed over nagedacht. En dat op zich is al vreemd voor mij.”

Vreemd gevoel

Bij één van de poppen had Debbie meteen een vreemd gevoel. Ze voelde zich zelfs slecht bij het poppetje in de witte jurk.

“Ik vond het helemaal niet leuk om die pop vast te houden”, klinkt het. “Bij de twee andere had ik dat gevoel niet. Daarbij voelde ik me normaal.”

Krassen op been

Sinds de aankoop is het leven van Debbie en haar man Cameron (50) helemaal veranderd. Het brandalarm begon plots geregeld af te gaan, zonder duidelijke oorzaak. ’s Nachts hoorden ze ook telkens de plankenvloer kraken. Alsof er iemand door het huis aan het wandelen was.

“En dan werd mijn echtgenoot op een bepaalde ochtend wakker met krassen op zijn been”, aldus Debbie. “De krassen zagen eruit alsof ze veroorzaakt waren door iets kleins. Zoals de handjes van die pop. Mijn dochtertje Holly zegt ook constant dat de enge pop aan haar papa zijn been heeft gekrabd. Mijn man zelf gelooft daar helemaal niks van. Hij is nog steeds op zoek naar een logische verklaring.”

Bewegen

Toen een bevriend medium haar dat weekend waarschuwde dat er “iets in die pop zat”, besliste Debbie om het speelgoed in een doos te steken en die in de schuur te zetten.

Maar twee dagen later zag ze dat het poppetje haar ketting zelf had afgedaan en dat de doos van plaats veranderd was. Debbie weigert nu om de pop ooit nog aan te raken. Ze durft zelfs niet meer in de buurt van de schuur te komen. Daarom heeft het doodsbange gezin de “enge pop” intussen op eBay gegooid in de hoop haar zo snel mogelijk te kunnen verkopen.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees