Comité P maakt zich zorgen over interventiepelotons

Comité P maakt zich zorgen over interventiepelotons

Foto: Photo News

Brussel -

Het Comité P, het controleorgaan van de politie, maakt zich zorgen over de capaciteit van de politie om bij onverwachte, ernstige en gelijktijdige gebeurtenissen voldoende agenten te kunnen mobiliseren. De maximumcapaciteit is immers gedaald, luidt het in een rapport van het Comité P, waarover La Dernière Heure woensdag schrijft.

Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon zegt dat de tekorten worden weggewerkt.

Voor de politiehervorming van 2001 konden er tot tachtig pelotons van 40 agenten worden gemobiliseerd. Theoretisch zouden er nu nog 54 pelotons ingezet kunnen worden, maar de reële capaciteit zou beperkt zijn tot 30 à 40 pelotons.

Het kabinet van minister Jambon zegt dat de tekorten worden weggewerkt. “In juni zijn er nieuwe agenten van de politieschool afgestudeerd en die zullen in die pelotons worden ingeschakeld. Het Comité P mag zeggen dat het zich zorgen maakt, wij zijn de tekorten aan het wegwerken”, luidt het. “We zijn volop aan het aanwerven. De politiescholen zitten vol. We hebben vorig jaar 1.600 agenten aangeworven. Voor dit en de volgende jaren gaat het om 1.400 mensen”, aldus de woordvoerster van de minister.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees