Toekomstige bruid vertelt beste vriendin dat ze geen bruidsmeisje mag zijn. De reden is hartverscheurend

Toekomstige bruid vertelt beste vriendin dat ze geen bruidsmeisje mag zijn. De reden is hartverscheurend

Foto: ss

Hoewel ze al tientallen jaren de beste vriendin was van de toekomstige bruid Jane, besliste die om haar niet te kiezen als bruidsmeisje. Pas enkele weken na het huwelijk kwam ze te weten waarom. Met het hartverscheurende verhaal trok de vrouw naar de website Dear Prudence op zoek naar goed advies.

De vrouw - van wie de naam niet gekend is - was al sinds de middelbare school de beste vriendin van Jane. Toen Jane besliste om in het huwelijksbootje te stappen, had ze verwacht om aan haar zijde te staan. Maar dat gebeurde niet.

Jane vertelde dat ze enkel haar zussen als bruidsmeisjes had gekozen. Op zich een verstaanbare keuze. Maar op het huwelijk zelf, dat inmiddels enkele maanden geleden is, bleek dat ze gelogen had.

“Op haar trouwdag ontdekte ik dat Jane eigenlijk vier bruidsmeisjes had. Haar zussen en twee vriendinnen van aan de universiteit”, schrijft de dame op Dear Prudence. “Ik wilde haar dag niet verpesten dus heb ik er toen niks van gezegd.”

“Niet goed uitzien”

Maar toen Jane haar een maand later contacteerde om nog eens af te spreken, besliste de beste vriendin om eerlijk te zijn en te zeggen hoe ze haar voelde.

“Ik vertelde haar dat ik me gekwetst voelde”, klinkt het. “Pas dan gaf ze toe dat ze mij niet gevraagd had omdat ik te dik ben. Ze dacht dat ik er niet goed zou uitzien in de jurk die ze had uitgekozen voor de bruidsmeisjes. Ik had geen idee wat ik daarop moest zeggen... Ik heb haar dan maar verteld dat ik haar niet snel meer hoefde terug te zien.”

“Maar ik weet niet goed wat ik nu moet doen. Ik ben er kapot van. Zeker omdat mijn gewicht altijd een probleem is geweest voor mij. Ik dacht dat Jane dat begreep. Ze heeft wel gezegd dat het haar spijt, maar ik weet niet of ik haar dit ooit kan vergeven. Maar ik weet ook niet of ik twintig jaar vriendschap gewoon wil weggooien...”

Op de website kreeg de dame vervolgens te lezen dat de acties van haar “beste vriendin” ronduit wreed en laf waren. “Het zegt veel over haar waarden als persoon”, stond er te lezen.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees