Minstens 30 burgers gedood bij aanvallen op ISIS

Minstens 30 burgers gedood bij aanvallen op ISIS

Foto: AP

Minstens 30 burgers zijn woensdag gedood bij afzonderlijke luchtaanvallen tegen Islamitische Staat (ISIS) door de door de VS geleide “internationale coalitie”. Dat heeft het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) gemeld.

Vijftien burgers, onder hen drie kinderen en vier vrouwen, werden gedood bij aanvallen van de coalitie op een dorp dichtbij ISIS-bolwerk al-Raqqa, zei het OSDH. “Vanmorgen werd het dorp Zur Shammar aangevallen, op zo’n dertig kilometer van Raqqa”, zei SOHR-directeur Rami Abdelrahman.

De coalitie tegen ISIS voorziet de Koerdische en Arabische strijders die de jihadisten uit de stad Raqa en de gelijknamige provincie pogen te verdrijven van luchtsteun.

Meer naar het zuiden bestrijdt de Syrische regering, met de steun van bondgenoot Rusland, ISIS in de olierijke provincie Deir ez-Zor. Bij vermoedelijk Russische aanvallen op een dorp dat gecontroleerd wordt door ISIS kwamen vijftien burgers om het leven kinderen. Volgens het Sohr ging het om leden van twee families.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees