Ultieme feestformule: ’s Avonds vliegen naar Ibiza, ’s nachts zwaar doorzakken, ’s ochtends terug

Ultieme feestformule: ’s Avonds vliegen naar Ibiza, ’s nachts zwaar doorzakken, ’s ochtends terug

De eerste tickets zijn intussen al verkocht. Foto: dji

Oostende -

Voor wie niet genoeg krijgt van Ibiza, maar geen vakantiedagen meer heeft: geen paniek. Hit FM en TUI Fly organiseren straks een partyflight die je meteen na het feestgedruis terug naar Oostende vliegt.

‘12 hours in Ibiza’, zo heet het initiatief van radiozender hit FM (106.3) en TUI. Op zaterdag 30 september, net voor de closing night, legt TUI fly een extra vlucht in van Oostende naar Ibiza en -meteen - terug. De terugvlucht is zondagmorgen voorzien, een partyflight dus. “Ibiza is al jarenlang ‘the place to be’ met zijn indrukwekkende clubs”, zegt initiatiefnemer Geert De Lombaerde van hit FM. “Heel wat mensen zouden zich geen zomer zonder een reis naar het eiland kunnen voorstellen. Alleen is het budget beperkt of zijn de vakantiedagen na de zomermaanden allemaal al opgebruikt.”

De heenvlucht vertrekt op zaterdagavond om 19.20 uur vanuit Oostende, de terugvlucht is voorzien zondagmorgen om 9.15 uur. Ter plaatse is er vervoer geregeld naar de clubs Ushuaïa en HÏ.

Bij TUI juichen ze het initiatief toe. “De vluchturen zijn afgestemd op de feestnacht. De kans is klein dat er passagiers zullen boeken die nog nooit in Ibiza zijn geweest. Het zal wellicht om diehards gaan die zo de zomer willen afsluiten op hun droombestemming, zonder een verlofdag te moeten opgeven”, zegt TUI-woordvoerder Piet Demeyere.

Ontvangst met dj

TUI denkt eraan om dergelijke vluchten meer te organiseren. “Dit is het tweede initiatief. Zo kondigden we eerder al een vlucht heen en terug aan op 24 september naar het WK Wielrennen in Bergen, en lanceren we straks ook dezelfde formule voor de marathon in Mallorca”.

De eerste tickets voor de partyflight naar Ibiza zijn intussen al verkocht. Christine Decock en Jeroen De Bevere van brasserie Henry op de Albert I-promenade zien een nachtje feesten in Ibiza wel zitten. “De formule sprak ons enorm aan. Of we niet moe zullen zijn na een nachtje doortrekken? We werken in de horeca, dus we zijn gewend om lange dagen te doen”, zegt Christine.

De ontvangst op de luchthaven en op het vliegtuig zal in stijl gebeuren. “Zo is er een dj voorzien op de vlucht om al in de sfeer te komen”, zegt De Lombaerde. “Als het concept aanslaat krijgt het initiatief een vervolg. Bij een groot succes denken we eraan om volgend jaar ook een partyvlucht te organiseren aan het begin van het seizoen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees