ATLETIEKEK JUNIORENGROSSETO - Dries De Smet staat in Italië voor zijn vuurdoop op EK

“Ik hoop op stek in finale”

“Ik hoop op stek in finale”

Dries De smet: “De stage in Zutendaal heeft me heel veel deugd gedaan.” Foto: GREGORY VAN GANSEN

Dendermonde -

Vandaag starten in het Italiaanse Grosseto de Europese kampioenschappen voor junioren. Voor Dries De Smet is het, wat het EK betreft, een echte vuurdoop. “De finale van de 1500 meter halen, is de eerste betrachting”, aldus de ambitieuze atleet van AC Lebbeke.

Dries De Smet had het deze winter allemaal goed uitgekiend. De atleet van AC Lebbeke zette vroegtijdig een punt achter zijn indoorseizoen om zich goed te kunnen voorbereiden op het internationale zomergebeuren. “Ik wist dat ik mijn jacht naar de limiet omwille van de examens niet te laat mocht inzetten. Ik probeerde het eerst op de 800 meter, maar daar strandde ik op één seconde van de gevraagde chrono. Ik wanhoopte toen een beetje dat alles nog in orde zou komen, maar op 27 mei was het zo ver. Op de IFAM-meeting in Oordegem kreeg ik op de 1.500 meter een tijd van 3'44"23 achter mijn naam. Meteen was de druk van de ketel en kon ik me volop richten op mijn studies van handelsingenieur. Jammer genoeg vielen daar de resultaten wat tegen, met als gevolg dat ik nog met enkele herexamens zit.”

Begin juli hernam De Smet de competitie met het BK in Brussel. In de finale van de 1.500 meter eindigde hij als zesde in 3'49"90. “Daarna trok ik met de club op stage naar het Limburgse Zutendaal, waar nog heel wat stevige trainingsprikkels werden gegeven. Voor het gebruik van de piste konden we in Lanaken terecht. De voorbije dagen werd uiteraard de nadruk gelegd op de nodige rust, kwestie van in Grosseto fris aan de start te komen”, zo legt Dries De Smet omstandig uit.

Voorspellingen

“Natuurlijk is het op dat vlak moeilijk om voorspellingen te maken, maar ik hoop dat ik met mijn achtste seizoentijd van alle deelnemers de finale kan halen. Dan zou mijn EK zeker geslaagd zijn. Eens terug thuis loop ik nog een 800 meter, maar daarna zal het alweer tijd worden om het seizoen af te sluiten en me volop aan mijn studies te wijden.”

Nog van de partij in Grosseto zijn Elise Lasser (op de 400 meter), Justine Tinck (op de 1.500 meter) Michael Obasuyi (110 meter horden) en de estafettelopers Laures Bauwens, Marvin Nicque, Hamzi El Asri, Julian Cobbaert en Dries Van Nieuwenhove.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio