Zware straffen voor mannen die ‘inbreker’ opsluiten in hondenkooi

Zware straffen voor mannen die ‘inbreker’ opsluiten in hondenkooi

Foto: ss

Tongeren / Maasmechelen -

Vier mannen die in 2015 een Maasmechelaar mishandelden en hem een tijdlang in een hondenkooi opsloten, zijn door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot gevangenisstraffen van twee jaar tot veertig maanden. Aan hun slachtoffer, dat sinds de feiten niet meer buiten durft te komen, moeten ze een schadevergoeding betalen van meer dan 6.000 euro, vermeerderd met intresten en gerechtskosten.

Op 14 juni 2015 zette de Maasmechelaar enkele vrienden na een nacht stappen af aan het huis van F.R., maar die laatste dacht dat de mannen bij hem wilden inbreken en reed de Maasmechelaar achterna om hem in Maasmechelen klem te rijden. Het slachtoffer moest zijn wagen achterlaten en in het voertuig van F.R. stappen die, nadat hij twee vrienden in een café had opgepikt, terug naar zijn huis reed.

Daar aangekomen kreeg het slachtoffer verschillende slagen en stampen van de drie mannen. Voordat hij in de hondenkooi werd opgesloten werd hij ook nog met een hondenketting in zijn gezicht en op zijn rug geslagen. Terwijl hij in de hondenkooi zat, werd het slachtoffer nog bedreigd met een spuitbus waar een vlam werd voor gehouden en kreeg hij een pistool in zijn mond gestopt. De drie gijzelaars belden ook nog een vierde man op en vroegen aan hem of hij hen wilde helpen om hun slachtoffer een lesje te leren. Ook van hem kreeg het slachtoffer enkele slagen te verwerken. Vier uur nadat het slachtoffer klemgereden werd, kon hij een van de mannen overtuigen hem vrij te laten.

Het slachtoffer diende direct na zijn vrijlating klacht in tegen de vier mannen. Bij huiszoekingen zou er bij F.R. nog een cannabisplantage van 160 planten ontdekt worden. Hiervoor krijgt hij nog een bijkomende gevangenisstraf van twaalf maanden en een boete van 6.000 euro. Een van de andere beklaagden kreeg ook een extra gevangenisstraf van een maand en een boete van 600 euro omdat hij enkele wapens en een boksbeugel bij had.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees