UAE Team Emirates bouwt aan superploeg: naast Aru nog twee kleppers op komst

UAE Team Emirates bouwt aan superploeg: naast Aru nog twee kleppers op komst

Martin en Aru: volgend jaar ploegmaats? Foto: AP

Het is UAE Team Emirates menens om een superploeg uit bouwen voor volgend seizoen. Eerder kondigde La Gazetta dello Sport al aan dat de ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten, die met Louis Meintjes een renner in de top tien van de Tour hebben staan, Fabio Aru zal vastleggen voor drie seizoenen. Maar volgens Cycling Weekly is dat niet de enige topper die op komst is. Ook Daniel Martin (Quick-Step Floors) en Elia Viviani (Team Sky) zouden komend seizoen in de kleuren van UAE Team Emirates rijden.

Voor 1 augustus mogen er officieel geen overeenkomsten afgesloten worden, maar achter de schermen werken de ploegen hard aan hun team voor volgend jaar. Zo moet UAE Team Emirates op zoek naar een nieuwe ronderenner. De 25-jarige Meintjes, momenteel achtste in de Tour, zou naar Team Dimension Data trekken en ploegmaat worden van Mark Cavendish en Steve Cummings.

De Arabische ploeg moet dus een nieuwe kopman aantrekken en lijkt daarvoor Aru te strikken. De Italiaanse kampioen zou een contract van drie seizoen kunnen ondertekenen, goed voor een loon van drie miljoen euro per jaar. En de nummer vijf van de Tour zou een huidige concurrent als ploegmaat krijgen. Daniel Martin, momenteel zesde in de stand, is eveneens op weg naar UAE Team Emirates. Daar moet hij de ploeg aan succes in de klimklassiekers helpen, maar kan hij eveneens uitgespeeld worden in een grote ronde. Zo wil de ambitieuze ploeg er op alle vlakken staan.

Voor de sprints rekent het dan weer op de komst van Elia Viviani. De Italiaan rijdt op dit moment voor Team Sky, maar daar krijgt hij zijn kans niet in de grote ronden. De Britse formatie bouwt steevast een ploeg rond de man voor het klassement en voor een sprinter is er dan geen plaats. Viviani wil daarom vroegtijdig vertrekken.

UAE Team Emirates bouwt aan superploeg: naast Aru nog twee kleppers op komst
Juicht Viviani volgend jaar voor UAE Team Emirates? Foto: AFP
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.