Opnieuw vier wagens in brand gestoken: buurtbewoners geschokt

Zedelgem -

Er zijn in de nacht van donderdag op vrijdag vier auto’s in brand gestoken in Zedelgem. Het is al de derde keer in twee jaar dat er brand wordt gesticht. Buurtbewoners reageren geschokt.

Rond 4.40 uur werden de buurtbewoners van Schattingbeekstraat in Zedelgem gewekt door enkele hevige branden en ontploffingen. Maar liefst vier auto’s gingen in vlammen op nadat vandalen langsgeweest waren.

Het is al de derde keer in twee jaar tijd dat er auto’s in brand worden gestoken in de buurt. Bij de politie bevestigt men dat het om opzettelijke brandstichting gaat. “In een straal van honderd meter werden drie auto’s in brand gestoken”, bevestigt Lien Vermeersch van de lokale politie. “Het lab is ter plaatse geweest en er werd ook een brandhond ingezet. Het gaat zeker om opzettelijke brandstichting.” Volgens de brandweer zijn er meerdere daders betrokken bij het incident.

De buurtbewoners reageren geschokt. Anouchka Van Hamme werd wakker geschreeuwd door haar moeder omdat haar Peugeot 308 in brand stond. “Onze buurvrouw, die al eens het slachtoffer was, was de eerste wakker en heeft op onze poort geklopt”, zegt Van Hamme. “Ik denk niet dat er iemand in de straat geviseerd wordt, maar dit is echt verschrikkelijk. We zijn nu aan het bekijken wat we kunnen ondernemen.”

In de buurt denkt men eraan om camera’s te plaatsen. Of die eventueel terugbetaald worden door de gemeente, is nog niet duidelijk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees