Voetbal1ste amateurklasseVW Hamme vanavond tegen Bornem

Dujardin blijft, nog meer nieuwe spelers op weg

Dujardin blijft, nog meer nieuwe spelers op weg

Speler-trainer Jamaïque Vandamme stoomt zijn spelers klaar voor het nieuwe seizoen. Foto: eric noens

Hamme -

Na de galawedstrijden tegen Sporting Lokeren en RAFC Antwerp begint VW Hamme vanavond met een oefenwedstrijd tegen Bornem (aftrap om 19.30 uur) aan de echte voorbereiding op het nieuwe seizoen. “De twee wedstrijden tegen de topklassers waren uiteraard leuk en hebben ons zeker al wat bijgeleerd. Maar vanaf nu moeten we echt beginnen bouwen aan een team dat er binnen een dikke maand moet staan”, aldus trainer Jamaïque Vandamme.

Intussen heeft manager De Paepe achter de schermen al heel wat contacten gelegd om de ploeg verder uit te bouwen. Zo blijft Joey Dujardin ook volgend seizoen bij de Wuitens. Dujardin was vorig jaar op uitleenbasis in Hamme maar had nog een contract voor volgend seizoen bij Lokeren. Dat contract werd in onderling overleg verbroken waardoor de Waal naar Hamme kan komen. Ook Jorrit D'Haeseleer, de voorbije jaren bij Temse aan de slag, traint sinds deze week mee en komt mogelijk vanavond aan de aftrap. Een overeenkomst met de Braziliaan Jansen Da Silva, die tegen Antwerp een goede indruk liet, lijkt geen optie meer.

Met de derby tegen Bornem krijgen nieuwkomers Karim Ben Lio en Arne Ivens hun ploegmakkers van vorig seizoen nog eens te zien.

“Het zal allicht wat raar aanvoelen”, vermoedt Arne Ivens. “Ik heb acht jaar in Bornem gespeeld. De voorbije seizoenen waren er wel contacten om de stap naar Hamme te zetten, maar door omstandigheden kwam het er nooit van. Nu wel. Ik kijk er naar uit om in eerste amateurklasse te spelen. Na mijn jeugd bij Sporting Lokeren, waar ik ook enkele keren tot in het eerste elftal raakte, wordt dit het hoogste niveau waar ik aan de slag was”, aldus Ivens, die zowel achteraan als in het middenveld kan worden uitgespeeld.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio