Dit zijn de acht concurrenten die Thomas De Gendt van de Superstrijdlust kunnen houden

Dit zijn de acht concurrenten die Thomas De Gendt van de Superstrijdlust kunnen houden

Foto: BELGA

De Tourorganisatie heeft de negen kandidaten die in aanmerking komen voor de Superstrijdlust in Parijs bekendgemaakt. Thomas De Gendt is - uiteraard - een van de genomineerden. Om de geldprijs van liefst 20.000 euro in de wacht te slepen moet hij de strijd winnen van onder meer drie Fransen én nog een andere Belg.

Alle nieuws uit de Tour de France 2017 op Sportwereld.be!
   Bekijk hier de tussenstand in alle klassementen
   Ontdek hier alle etappes

Thomas De Gendt koos de afgelopen Ronde van Frankrijk in liefst elf ritten voor de aanval, goed voor in totaal 1210 kilometer. De renner van Lotto-Soudal solliciteerde de afgelopen dagen openlijk voor de prijs van de Superstrijdlust en de daaraan verbonden geldsom van 20.000 euro. Daarvoor moet hij het opnemen tegen zeven andere aanvalslustigen uit de afgelopen Tour de France, die de Tourorganisatie vanmorgen bekendmaakte. Daarbij drie Fransmannen: bergkoning Warren Barguil , Tony Gallopin en Lilian Calmejane. Ook Alberto Contador, Bauke Mollema, Michael Matthews en Daniel Martin kregen erkenning voor hun aanvalswerk.

De Gendt krijgt ook concurrentie uit eigen land. Want ook Serge Pauwels maakt kans op de Prijs voor de Superstrijdlust, die wordt gekozen door een (overwegend Franse) jury van 6 ledenen een stemming op Twitter. Hoe stemmen? Op de Twitterpagina van Prix Antargaz, de hoofdsponsor van de strijdlust, brengt u een stem uit door de tweet van uw favoriet voor de superstrijdlust te retweeten. Stemmen kan tot vanmiddag 16:00 uur.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.