ATLETIEKEK JUNIORENGROSSETO - Dries De Smet pakt bij zijn vuurdoop meteen zilver

“Dit was totaal onverwacht”

“Dit was totaal onverwacht”

Dries De Smet kan het niet geloven: “Deze medaille betekent heel veel voor mij.” Foto: BELGA

Lebbeke -

Dries De Smet heeft zijn entree op de internationale atletiekscene niet gemist. De 19-jarige student handelsingenieur, aangesloten bij AC Lebbeke, veroverde op het EK junioren in het Italiaanse Grosseto na een tactische race zilver op de 1500 meter.

“Die zilveren medaille betekent enorm veel voor mij”, glunderde Dries De Smet na afloop van de finale. “Ik stond met zeer goede benen aan de start, maar de ontwikkeling van een wedstrijd kan je moeilijk voorspellen. Het werd uiteindelijk een heel tactische race, die helemaal in mijn voordeel uitdraaide.”

“Toen de Noorse favoriet Ingebrigtsen in de laatste ronde even struikelde, kwam er plots heel veel ruimte vrij. Ik kon meteen mijn sprintsnelheid naar boven halen en totaal onverwacht recht naar een medaille rennen.”

“Volgende zaterdag neem ik nog deel aan een 800 meter in de Flanders Cup van Merksem, maar dan kruip ik weer achter mijn studieboeken. Ik moet volgende maand nog een paar herexamens afleggen.”

Voor Justine Tinck eindigde het EK in een teleurstelling. Met de derde tijd van alle deelneemsters waren de verwachtingen in de reeksen van de 1500 meter hoog gespannen. Bij het ingaan de laatste ronde lag de AVLO-atlete nog in vierde stelling, maar dan sputterde de motor. Geen finale dus.

“Ik had het gevoel dat ik niet meer in supervorm zat. Mocht ik de conditie gehad hebben van toen ik 4’13” liep, maakte ik zeker kans op een medaille. En dat is uiteraard erg frustrerend.”

Ook Elise Lasser had zich het EK helemaal anders voorgesteld. In de reeksen liep ze vanuit de niet zo gemakkelijke baan acht naar een plaatsje in de halve finales. Jammer genoeg zou een voetblessure een einde maken aan haar WK-dromen.

“Ik had al sinds het BK last van de tibialis anterior, met name de voorste scheenbeenspier”, vertelt de VITA-atlete. “Die heb ik echt nodig om op de voorvoet te kunnen lopen. Nu ga ik alles goed laten genezen om met volle moed de rest van het seizoen aan te pakken.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio