Vulpo geeft drie gratis websites weg

Bezorg je vereniging een gratis website

© jvw

Elke vereniging die zonder winstoogmerk werkt, kan een gratis website winnen. Je moet je wel registreren via www.gratisvzwwebsite.be. De drie verenigingen met de meeste stemmen winnen. Het initiatief komt van Vulpo, een jong websdesignbureau uit Wetteren-Kwatrecht.

Johan Van Bever

“Dit is voor ons een manier om ons bedrijf bekend te maken en tegelijkertijd doen we iets voor de verenigingen”, leggen Erik de Boeck en Bert De Swaef uit. “Iedereen mag deelnemen. De grote winnaar wint een website ter waarde van 2.500 euro. In totaal leveren we aan drie verenigingen een website, die we dan drie jaar lang onderhouden. Daarna kan de vereniging ervoor kiezen om de website zelf te onderhouden of bij ons te blijven voor de ondersteuning.”

“Veel mensen geven het beste van zichzelf binnen een vereniging, maar die vereniging blijft vaak onbekend”, gaan Erik en Bert verder. “Met een eigen website krijgen ze een venster waardoor iedereen binnen kan kijken. Elke vereniging kan zich kandidaat stellen en bezorgt ons wat informatie. Vervolgens is het de bedoeling dat er op de verenigingen gestemd wordt. Op die manier zien we de draagkracht en de steun die een vereniging geniet. Wie de meeste stemmen haalt, wint. Ook sportverenigingen komen in aanmerking. Er staat ook een chatbox op de website voor wie zich laat registreren maar toch bijkomende vragen heeft.”

Tot 30 september

Inschrijven kan tot 30 september. Hoe sneller je registreert, hoe meer tijd er is om stemmen te zoeken in de eigen omgeving of bij de leden. “Op die manier maken ze hun vereniging al bekend bij vrienden en kennissen die het op hun beurt kunnen delen. Vervolgens kan je beloond worden met een eigen online visitekaartje. Alle vzw’s mogen deelnemen. Je kan de website wereldwijd bezoeken maar omdat het een Nederlandstalige website is, verwachten we toch dat het vooral Nederlandstalige verenigingen zullen zijn die op het aanbod ingaan.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio