Calltaker ‘De noodcentrale’ helpt bestuurder na aanrijding: "Iedereen zou dat moeten doen"

Calltaker ‘De noodcentrale’ helpt bestuurder na aanrijding: "Iedereen zou dat moeten doen"

Een Hongaarse trucker reed kort voor de afrit in Izegem een bestelwagen aan. Foto: gsd

Waregem / Izegem -

Op de E403 kort voor de afrit in Izegem knalde dinsdag een bestuurder van een bestelwagen op een vrachtwagen.

“Ik was met 80 kilometer per uur aan het rijden op de rechterrijstrook toen ik plots een enorme knal voelde”, zegt de Hongaarse trucker die onderweg was naar Zeebrugge. Voor zich zag hij een verhakkelde bestelwagen op de pechstrook stoppen. De bestuurder was onderweg voor de Izegemse firma Smart Solutions. Mogelijk viel hij in slaap achter het stuur.

“Toen ik voorbijreed, zag ik de brokstukken op de weg liggen. Terwijl niemand anders stopte, ben ik meteen aan de kant gegaan om hulp te bieden”, zegt Dieter (31) uit Waregem, die onderweg was naar zijn vriendin in Roeselare. De vrijwillig brandweerman van de hulpverleningszone Fluvia was onlangs te zien als calltaker in het Eén-programma De noodcentrale, waarin hij politieoproepen ontvangt. “Ik nam de telefoon van de Hongaarse chauffeur over om mijn collega’s van de 100 uit te leggen waar het ongeval precies was gebeurd. De bestuurder van de bestelwagen klaagde over pijn aan de ribben, maar was nog goed bij bewustzijn. Ik ben met hem blijven praten tot de hulpdiensten er waren.” De automobilist kon zelf uit zijn Opel Combo stappen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Frappant

Voor Dieter was het frappant dat niemand anders stopte. “Het ongeval was nochtans nog maar net gebeurd. Mensen weken uit voor de brokken, maar reden verder. Ook bij de noodcentrale merk ik dat dat spijtig genoeg dagelijkse kost is. Mensen bellen wel om ons de hoogte te brengen, maar kunnen niet meer info geven omdat ze niet stoppen om te helpen. Iedereen zou dat nochtans moeten doen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees