Dan toch geen paintball in de Stationsstraat

Dan toch geen paintball in de Stationsstraat

De bewoners halen opgelucht adem nu er geen paintball komt en de rust in de buurt bewaard blijft. Foto: ddj

Jabbeke -

Het gemeentebestuur besliste na protest van de buurtbewoners en een negatief advies van Gecoro om de plannen voor een paintball- en airsoftcomplex op te bergen.

De bewoners van de Stationsstraat in Jabbeke kunnen opgelucht ademhalen. Het stadsbestuur deelde hen via brief mee dat er op de site van het bedrijventerrein geen paintball of airsoft activiteit zal worden ontwikkeld.

De gemoederen laaiden eind mei hoog op toen buurtbewoners lucht kregen van de plannen van het stadsbestuur om op het terrein achter hun woningen een veld te maken waarop groepen elkaar met paintball of airsoftgeweren konden bekampen. Net voor het aflopen van het openbaar onderzoek dienden tientallen bewoners bezwaar in en werd een actiegroep opgericht. Onder hen ook gezinnen die er twee jaar geleden een nieuwbouw realiseerden in de veronderstelling dat dergelijke activiteiten er volgens het bijzonder plan van aanleg niet mogelijk waren. “Het plan van aanleg gaf ons de garantie dat de rust in de buurt verzekerd bleef en daarom beslisten we hier te bouwen. Het was dan ook even slikken toen we hoorden van de plannen”, zegt Brecht Holvoet (37) die mee aan de wieg stond van het protest.

Adviezen

De opluchting is groot nu de plannen worden afgevoerd. “Het is een lange weg geweest, maar we zijn zeer tevreden met wat in de brief te lezen staat.” Daarin wordt te kennen gegeven dat de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (Gecoro) na bundeling van alle adviezen en bezwaren adviseert om recreatieve activiteiten niet toe te staan. Daaronder vallen onder andere paintball, karting, airsoft en motorcross.

Wat dan wel in de grote loods komt waarin paintball zou plaatsvinden, wordt later beslist in samenspraak met de buurt. Zodra de beschermde Duitse legerbarak op de site gerestaureerd is, komt de grote loods aan de beurt. De restauratie belooft een werk van lange adem.

Betere communicatie

“De nieuwe plannen geven aan dat de rust bewaard wordt en dat was toch ons opzet”, zegt Brecht. Ook de intentie om de buurtbewoners te betrekken in de toekomstige plannen weet hij te appreciëren. “In een gesprek met de burgemeester en het schepencollege gaven we aan dat we de manier van communiceren betreurden, maar nu blijkt dat te gaan veranderen en dat stemt ons uiteraard erg tevreden.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio