Broydenborglaan in augustus onderbroken door werken aan Meerlenhoflaan

Broydenborglaan in augustus onderbroken door werken aan Meerlenhoflaan

Foto: Google Street View

Hoboken -

De Meerlenhoflaan in Hoboken wordt binnenkort volledig onder handen genomen. De werken zullen starten op 7 augustus.

In de Meerlenhoflaan worden zowel de rijweg als de voetpaden aangepakt. Er zal een nieuwe parkeerstrook in kasseien worden aangelegd, de voetpaden worden verbreed en er komen drie verkeersplateaus op de kruispunten van de Oudestraat met de Broydenborglaan, de Nachtegaallaan en het kruispunt van de Pauwenlaan met de Fakkelstraat.

De bushaltes worden verschoven en toegankelijker gemaakt. De ingang tot park Meerlenhof krijgt een opsmuk en in samenwerking met rio-link wordt een gescheiden rioleringsstelsel geïnstalleerd met aparte buizen voor regen- en afvalwater.

“Al in de vorige legislatuur waren er plannen om de Meerlenhoflaan heraan te leggen”, zegt districtsschepen Tom De Boeck. “Nu is het eindelijk zover. Ik ben dan ook zeer blij dat de werken effectief van start gaan. Want er ligt nog wat werk op de plank. Het is mijn ambitie om voor het einde van deze legislatuur nog verschillende straten aan te pakken die ook aan vernieuwing toe zijn zoals de Scheldevrijstraat.”

De gemeente Hoboken voorziet voor de heraanleg van de Meerlenhoflaan 441.000 euro. Rio-link neemt de 583.000 euro voor de rioleringswerken op zich.

Drie fasen

De eerste fase van de werken zijn voorzien van 7 tot ongeveer 23 augustus. Dan zal het kruispunt van de Meerlenhoflaan en Broydenborg onderbroken worden en zal de Meerlenhoflaan er doodlopen. Wie zich naar het centrum van Hoboken begeeft moet de omleiding volgen via de Antwerpsesteenweg en de Louisalei en in het zuiden via de Krijgsbaan en de Jozef Leemanslaan.

De tweede fase start eind augustus en duurt tot het najaar. De derde fase en laatste fase duurt van eind 2017 tot begin 2018. De gemeente zal op een later tijdstip meer info verstrekken over de laatste twee fases.

“Er is voor gekozen om het kruispunt met De Broydenborglaan”, gaat De Boeck verder. “De werken zullen, indien alles goed verloopt, voor de start van het nieuwe schooljaar klaar zijn. Zo trachten we de overlast te beperken. Op dit kruispunt komt een nieuw verkeersplateau, dat de kleine tijdelijke plateaus vervangt.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio