Deze man zoekt jouw goedkoopste vliegtuigticket: “Voor 5 euro naar Barcelona vliegen, geen probleem”

© ddj en rr

© credit

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bert Devriese uit Brugge heeft een speciale hobby. Hij speurt dagelijks het internet af op zoek naar ongewoon goedkope vliegtickets. “Foutief aangeprijsde tickets zijn zeldzaam, maar toch komt het meer voor dan je zou denken.”

Dieter De Milde

“Het begon allemaal toen ik in december van 2015 heel toevallig op extreem goedkope vliegtickets richting Japan botste”, zegt Bert. “We konden voor 265 euro per persoon heen en terug richting Tokyo vliegen en beslisten toen meteen om te boeken. Blijkbaar ging het om foutief geprijsde tickets, maar bij luchtvaartmaatschappijen geldt meestal hetzelfde als in de supermarkt: je koopt de waren aan de prijs die uithangt in de winkel.”

Stunt herhalen

Hoe een foutief ticket mogelijk is? “Ticketprijzen worden constant bijgestuurd en dat gebeurt via geautomatiseerde systemen die zich bijvoorbeeld baseren op brandstofprijzen. Geregeld komt daar al eens een foute berekening in voor en die prijzen blijven dan voor een beperkte periode staan.”

Tijdens de fantastische tijd die het koppel in Japan beleefde nam de Bruggeling het voornemen om zijn stunt te proberen herhalen. “Ik was destijds op de typische nieuwsbrieven ingeschreven net als iedereen, maar die stouwen elke dag je mailbox vol met buitenkansjes die bij nader inzien niet zo rooskleurig blijken te zijn als ze voorgesteld worden.”

Gezien zijn professionele achtergrond als webdesigner beschikt hij over een groter arsenaal aan truukjes dan de gewone sterveling. “Ik bekijk dagelijks nog altijd heel wat nieuwsbrieven, maar ga de aanbiedingen die me opvallen in detail bekijken en daarnaast stel ik op verschillende sites en apps een heel aantal ‘alerts’ in die me verwittigen als vluchten onder een bepaalde prijs gaan.” Zo boekte hij vorig jaar een retourtje richting Canada voor 250 euro. “Vergeet niet dat daar 30 euro annulatieverzekering inzat”, lacht hij.

Delen met iedereen

Toen het koppel hun avonturen in geuren en kleuren aan vrienden begon te vertellen volgde de evidente vraag. “Ze wouden stuk voor stuk weten of ik voor hen ook geen zulke deals kon vinden dus heb ik beslist om een site online te plaatsen waar iedereen zich kan inschrijven om via een nieuwsbrief op de hoogte gehouden te worden. Schrik voor spam hoeven de mensen niet te hebben, ik verstuur maximaal zo’n acht deals per maand. Ik verdien er dan ook niets aan en haal er alleen de echt spectaculaire deals uit.”

Ondertussen zet hij zich al bepaalde standaarden en is het niet de bedoeling om een grote massa Vlamingen goedkoper richting de Costa del Sol te sturen. “De kick is veel groter als ik er op verre afstanden tot bijna duizend euro afkrijg dan dat ik honderd euro kan besparen op een ticketje Spanje.”

Wie zich wil inschrijven: www.bertsgoedkopevliegtickets.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen