Konijnen richten zo veel schade aan op voetbalveld dat alleen kunstgras soelaas kan brengen

© dhh

© dhh

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het was uitkijken voor de putten in het voetbalveld, toen de eerste ploeg van FC Schepdaal met de trainingen begon. Konijnen brachten het voetbalveld behoorlijk wat schade toe. Maar er is beterschap in zicht: de club is in blijde verwachting van een kunstgrasveld.

Dieter Hautman

Dat het voetbalveld van een derdeprovincialer er niet even perfect bij ligt als dat van een eersteklasser als Club Brugge of Anderlecht, hoeft niet te verbazen. Maar het veld in Schepdaal is ronduit gevaarlijk: de spelers moeten echt opletten om hun enkels niet te verzwikken. De oorzaak? Konijnen hebben er deze zomer lelijk huisgehouden, waardoor er verschillende putten en konijnenpijpen in het voetbalveld zitten.

“Een probleem waar we al jaren mee te kampen hebben”, zegt FC Schepdaal-voorzitter Johan De Munck. “We kunnen de gemeente hier ook niets in verwijten, want die konijnen zijn niet tegen te houden. Het is een echte plaag geworden. Het enige wat we kunnen doen, is zelf de putten met wat aarde dichten.”

Jaar behelpen

Intussen kon de trainer het probleem op een creatieve manier oplossen. De kegels waar de voetballers rond moesten lopen, werden over de putjes geplaatst, zodat het gevaar om een enkel te verzwikken uitbleef.

Maar de start van het nieuwe voetbalseizoen brengt voor FC Schepdaal ook goed nieuws. De club kreeg te horen dat er na dit seizoen eindelijk werk wordt gemaakt van een kunstgrasveld op het B-terrein. “Daar wachten we al langer op, dus we zijn blij dat vanaf het seizoen 2018-2019 gebruik kunnen maken van het kunstgras”, zegt voorzitter De Munck. “Nu is het nog een jaartje behelpen met onze modderpoel. Het veld ligt er nu goed bij omdat er nog niet op gespeeld werd. Maar tegen de herfst zal het wel weer erger worden.”

Finse piste

Volgens sportschepen Anneleen Van den Houte (N-VA) zal de gemeente dit najaar een bestek krijgen van het studiebureau. “Na de laatste activiteit van het seizoen van FC Schepdaal moet de aannemer uit de startblokken schieten, zodat er tegen de start van het nieuwe seizoen kunstgras ligt”, zegt Van den Houte. “Momenteel wordt er onderzoek uitgevoerd: hoe de ondergrond is en hoe het water gedraineerd kan worden. Hopelijk krijgen we een positieve grondanalyse zodat er geen extra kosten bij komen. We willen namelijk ook budget overhouden om de omgeving rond het terrein aan te leggen, zoals verlichting en een Finse piste”, klinkt het.

Het masterplan voor de sportsites zal vanaf september in een definitieve vorm gegoten worden. “Alle resultaten worden nu verwerkt in enkele scenario’s en die koppelen we rond september opnieuw terug bij de gebruikers. Zo kan alles in zijn definitieve plooi vallen”, zegt Van den Houte. “Voor FC Schepdaal zijn er bijvoorbeeld twee scenario’s: we kunnen extra kleedkamers aan de kantine bouwen, of die extra kleedkamers opnemen in de renovatie van de sporthal. Daarover zullen we met de voetbalclub nog terugkoppelen”, aldus de schepen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie