Anderlecht presenteert ‘zwevende’ Champions League-truitjes, voorzitter spreekt straffe ambitie uit

Anderlecht presenteert ‘zwevende’ Champions League-truitjes, voorzitter spreekt straffe ambitie uit

Anderlecht heeft donderdagochtend op een wel heel futuristische manier zijn nieuwe truitje voor in het komende seizoen van de Champions League voorgesteld: de outfit, gesponsord door Allianz, werd door een drone het Vanden Stockstadion rondgevlogen. Voorzitter Roger Vanden Stock sprak een straffe ambitie uit bij de presentatie: “Het doel is om volgend seizoen in de eerste pot te belanden bij de loting van de Champions League”.

“Het verschil tussen de Europa League en de Champions League is enorm op financieel gebied”, toonde Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock zich dankbaar voor de landstitel en de bijhorende rechtstreekse kwalificatie voor het kampioenenbal. “Die inkomsten, in combinatie met de transfer van Youri Tielemans, stellen ons in staat de rest van de ploeg samen te houden.”

Anderlecht staat al voor zijn 54ste Europese campagne. “Alleen Benfica en Barcelona tellen er meer”, vertelde een trotse Vanden Stock. Hij toonde zich ambitieus voor komend seizoen. “Het doel is om volgend seizoen in de eerste pot te belanden bij de loting van de Champions League”. Dat zou betekenen dat Anderlecht de sterkste teams op het kampioenenbal zou ontlopen en dus kans zou kunnen maken op de achtste finales.

De eerste pot van de loting voor de Champions League is voorbehouden aan de landskampioenen van de acht hoogst gerangschikte landen volgens het UEFA-coëfficiënt. België pronkt momenteel net op die begeerde achtste plek. Als onze teams die plaats dit seizoen kunnen vasthouden dankzij sterke prestaties in Europa, komt de Belgische kampioen vanaf volgend jaar in de eerste pot terecht bij de loting. Naast goede prestaties in Europa moet Anderlecht dus ook kampioen worden, wil het dat scenario bewaarheid laten worden.

Proberen minstens te overwinteren in Europa

Ook manager Herman Van Holsbeeck mikt hoog. In het slechtste geval zal Anderlecht, dat in de loting in pot drie zal zitten, mikken op Europese overwintering. “Toch eens de eerste ronde doorkomen, zou mooi zijn”, aldus HVH. “Maar als de loting sportief moeilijk blijkt te zijn, is overwinteren ook al niet slecht. De voorzitter wil alleszins opnieuw kampioen spelen, de beker winnen en heel ver raken in Europa. Waarom niet tot in de volgende ronde van de Champions League?”

“De laatste titel, mijn achtste al in mijn periode bij Anderlecht, was voor mij de mooiste. Die titel heeft bloed, zweet en tranen gekost. Ik herinner me een vergadering eind mei 2016. We moesten van trainer wisselen, van staf wisselen, van medische staf wisselen, dertien spelers verkopen en negen nieuwe jongens binnenhalen. Na al die perikelen hebben we toch nog de titel gepakt én zijn we ook tot in de kwartfinales van de Europa League geraakt. Tegen Manchester United dat uiteindelijk het toernooi ook gewonnen heeft.”

Corrigeer