Moet passen voor San Sebastian

Dan Martin reed zonder het te weten de Tour uit met gebroken wervels: “Geen wonder dat ik niet kon staan”

Dan Martin reed zonder het te weten de Tour uit met gebroken wervels: “Geen wonder dat ik niet kon staan”

Foto: Photo News

Geen Daniel Martin in San Sebastian zaterdag. Normaal was De Ier nochtans voorzien in de selectiee van Quick Step Floors maar na medisch onderzoek bleek hij twee ruggenwervels te hebben gebroken. “Wat een verrassing, geen wonder dat ik niet op de trappers kon gaan staan.”

Daniël Martin kwam zwaar ten val in de Tour de Frane toen hij door Richie Porte werd meegenomen in een val, in de afdaling van de Mont du Chat. De Ier haalde de finish in Parijs maar iedereen kent wel het beeld van Martin die na een etappe als een kreupele oude man van de fiets moest geholpen worden richting de bus.

Nu blijkt dat de 30-jarige Ier “twee kleine transversale breukjes op de L2- en L3-wervels” opliep, waardoor hij de komende drie weken out is.

“Tijdens de Tour heb ik geen problemen gehad tijdens het fietsen, maar van de fiets voelde ik me niet erg comfortabel, dus deze week heb ik een scan laten nemen. De diagnose was een verrassing voor mij, het toont nog maar eens hoe sterk de geest is om door te zetten. Geen wonder dat ik niet op de trappers kon gaan staan.”

“Het is echt jammer dat ik San Sebastian niet kan rijden, de benen waren er en het is een wedstrijd die ik leuk vind. Maar gelukkig moet ik me geen zorgen maken om deze blessure. Om mijn verdere doelen niet in gevaar te brengen is het echter beter om een ??pauze te nemen en de breuk de tijd te geven om te genezen”, aldus Martin, die zesde werd in de Tour de France , zijn beste resultaat ooit in een Grote Ronde.

Quick Step Floors trekt naar San Sebastian met Philippe Gilbert als kopman samen met Gianluca Brambilla, Eros Capecchi, David De La Cruz, Dries Devenyns, Enric Mas, Pieter Serry en Zdenek Stybar.

Corrigeer