Food

Hip, lekker en gezond: ken jij de avocadorijst al?

Hip, lekker en gezond: ken jij de avocadorijst al?

Foto: Instagram

Rijst maar dan met avocado erbij is de hipste snack van het moment. Dubbel goed nieuws: het gezonde gerecht is lekker en makkelijk zelf te maken.

Nog nooit van avocadorijst gehoord en kun je jezelf er niet meteen iets bij voorstellen? Het principe is nochtans heel simpel. Je kookt je favoriete rijst: bruin of wit, het maakt niet uit, en mengt met stukjes avocado. Maakt rijst geen deel uit van je menu, dan kun je ook met bloemkool werken.

Mensen die de voorkeur geven aan een gezond eetpatroon zijn volgens lifestylesite dol op de combinatie van de twee voedingsmiddelen omdat ze beiden voordelen bieden voor de gezondheid. Uit een eerder onderzoek, de National Health and Nutrition Examination Survey om precies te zijn, blijkt dat mensen die de fruitsoort regelmatig eten veel gezonder zijn dan wie dat niet doet.

Avocado’s hebben een hoge voedingswaarde, verminderen het risico op hartkwalen, diabetes en buikvet en leiden tot meer ‘goede’ cholesterol. Rijst is dan weer goed voor de huid, helpt bij het regelen van de bloedsuiker en helpt je lichaam om zijn energie te behouden. Zin gekregen in een portie avocadorijst? Dit recept biedt soelaas.

Nodig

- 1 grote bloemkool

- 1 el avocado olie

- 1 kopje gele ui in blokjes

- 3 teentjes knoflook, gehakt

- 1 of anderhalve avocado’s

- 1 jalapeño, gehakt

- 1/2 kopje koriander, fijngehakt

- 2 el limoensap

- zout en peper naar smaak

Bereiding

Kook de bloemkool en plet tot je kleine korreltjes bekomt. Meng de ‘rijst’ met de knoflook, de ui, het limoensap, de avocado en de jalapeño. Garneer met koriander. Tip: in plaats van bijgerecht kan de snack ook dienen als vulling van een omelet of als topping voor je taco.

Corrigeer