VOETBALBEKER VAN BELGIËVK LIEDEKERKE - KSKL TERNAT - Steve Desaegher ontvangt zijn ex-club Ternat

“Een eerste echte test”

“Een eerste echte test”

Steve Desaegher: “We moeten dit seizoen doorgaan op het elan van de voorbije terugronde.” Foto: dsj

Liedekerke / Ternat -

Op de Heuvelkouter staat met de derby tussen Liedekerkse en de Ternatse fusieclub een kaskraker op het menu. De Liedekerkse topschutter Steve Desaegher doorliep de Ternatse jeugdrangen, maar startte zijn vierde seizoen bij Liedekerke.

Liedekerke scheurde zich ooit los van Lombeek uit een fusie die een doodgeboren kind bleek. Liedekerke startte een eigen succesverhaal terwijl Lombeek in de armen van Ternat vluchtte. Deze derby wordt een geladen bekerduel?

Steve Desaegher: “Deze wedstrijd leeft en gaat over de tongen. Dat geldt zeker ook voor mezelf. Ik debuteerde op mijn zestiende in de Ternatse hoofdmacht en maakte het begin van de opgang mee in derde provinciale. Na een aantal omzwervingen keerde ik terug naar de Ternatse fusieclub waarmee ik twee jaar in vierde klasse speelde en twee jaar in derde. Ik maakte de topjaren mee van Ternat en zal die club na twee lange passages altijd wel blijven koesteren. Zondag geldt evenwel geen sentiment. Met Liedekerke moeten we simpel naar de tweede bekerronde waar dan een mooie affiche wacht tegen RC Gent.”

Liedekerke sukkelde vorig jaar langdurig en had tegen de traditie in een trainerswissel nodig om zijn hachje te redden?

“Een mislukte seizoenstart achtervolgde ons lang. Pas in februari volgden de resultaten en plukten we de vruchten van de trainerswissel. We moeten dit seizoen doorgaan op het elan van de voorbije terugronde. De ploeg bleef in grote lijnen samen en werd bovendien gericht versterkt. Op papier moeten we sterker voor de dag komen dan vorig jaar. Deze bekermatch mogen we zeker niet onderschatten want Ternat beschikt best ook over een sterke ploeg. Wedstrijden in de beker van België genieten veel meer uitstraling dan obligate matchen in de Beker van Vlaams-Brabant. We weten dus wat op het spel staat.”

Als spits worden van jou de goals verwacht?

“Als spits word je er op afgerekend, maar ik lig er lang niet meer wakker van. Ik teken gerust voor een overwinning waarbij ik niet scoor. Het resultaat van de ploeg primeert op mijn productiviteit. Een derby mag je uiteraard nooit onderschatten. Ternat zal vanaf de eerste minuut voluit gaan. We staan voor een eerste test die ons meteen een morele opkikker zou kunnen bezorgen naar de competitiestart toe begin september. We moeten ernaar streven om een goede wedstrijd te spelen die hopelijk ook de zege oplevert en een galamatch tegen RC Gent.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio