“Onze papa heeft vannacht zijn laatste rit verloren”

Vlaamse wielrenner Gert Claes overlijdt aan gevolgen van zware val

Vlaamse wielrenner Gert Claes overlijdt aan gevolgen van zware val

Foto: HBVL

Beringen -

Gert Claes, de Beringse wielrenner die in juni zwaar ten val kwam tijdens een wedstrijd voor elites zonder contract in Tienen, is overleden. Dat meldt zijn familie op Facebook. “Onze papa heeft vannacht zijn laatste rit verloren”, klinkt het. “Maar we hebben in schoonheid afscheid mogen nemen. Hij heeft vijf weken gevochten, maar de form was weg. Op voorhand bedankt voor alle steunbetuigingen, maar we wensen wat rust nu. Het zijn vijf ontzettend zware weken geweest.”

Gert Claes kwam in juni zwaar ten val tijdens een wedstrijd in Tienen. Volgens een ooggetuige reed hij met volle snelheid tegen de gevel van een huis. Hij liep daarbij verwondingen op aan zijn arm, borst, longen en nek. “Er zijn geen zichtbare verwondingen aan zijn hoofd, maar daarin zijn er meerdere interne bloedingen vastgesteld die echt ernstig zijn” klonk het toen bij de familie van de man.

De 49-jarige Claes werd na de crash een uur lang ter plaatse verzorgd en daarna met spoed naar het ziekenhuis van Leuven gebracht. Daar besloten de dokters hem in coma te houden. Een scan bracht enkele weken geleden onherstelbare schade aan de hersenstam aan het licht.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.