Mourinho reageert briljant op aanlokkelijk bod van Turkse topclub voor Marouane Fellaini

Mourinho reageert briljant op aanlokkelijk bod van Turkse topclub voor Marouane Fellaini

Foto: Photo News

In de Turkse pers werd deze week gesteld dat Marouane Fellaini op weg zou zijn naar Galatasaray. Ajansspor meldde zelfs dat de Rode Duivel al een persoonlijk akkoord had met de topclub. José Mourinho veegde die geruchten echter in één keer van tafel.

Manchester United was zondag tijdens een oefenwedstrijd met 3-0 te sterk voor het Noorse Valerenga. Fellaini opende voor rust de score en ook Romelu Lukaku deed de netten trillen voor de Red Devils.

Na afloop werd Mourinho gevraagd naar de geruchten over een mogelijk vertrek van Fellaini. United legt weldra Chelsea-middenvelder  Nemanja Matic vast voor 45 miljoen waardoor het gerucht dat de 29-jarige Rode Duivel wel eens Old Trafford zou kunnen verlaten steeds luider klinkt. Zijn coach was alvast duidelijk:

"Het is voor Galatasaray makkelijker om mij los te weken dan Fellaini", reageerde The Special One. "Als Galatasaray een manager nodig heeft, maken ze een kans. Maar Marouane? Vergeet het, hij is veel te belangrijk voor mij."

Aanlokkelijk voorstel

Toch zijn er andere beleidsmakers bij Man U die liever verfijndere spelers zien. Daarom ruikt de Turkse topclub Galatasaray zijn kans en verklaarde hun sportief directeur Cenk Ergun in de lokale media: “Fellaini is een doelwit. We spreken met hem en deden een voorstel. Als we Marouane binnenhalen, gaan we niet meer voor  N’Diaye van Villarreal. Op ons middenveld hebben we een type als Fellaini nodig.”

De 20-voudige Turkse kampioen die vorig jaar maar vierde eindigde, legde Marouane Fellaini een vierjarig contract voor met een jaarsalaris van circa 4 miljoen euro netto. Daarmee zou de Rode Duivel de beste betaalde speler worden bij Galatasaray, maar Fellaini zou het aanlokkelijke voorstel ook nog niet definitief aanvaard hebben. Alle stukjes van de puzzel – ook wat zijn privéleven betreft in het soms woelige Istanbul – moeten goed vallen. Een persoonlijk akkoord is er dus nog niet.

Transferprijs lager

Toch zou er een delegatie van Galatasaray in de volgende 48 uur naar Manchester reizen om een doorbraak te forceren. Fellaini, die in 2013 voor zo’n 30 miljoen euro werd gekocht door Man United, heeft op Old Trafford maar één jaar contract meer. Hij speelde 133 duels voor The Red Devils en scoorde enkele cruciale goals, maar nu ligt zijn transferprijs een pak lager. 

Man U moet hem nu verkopen indien het nog wat geld wil recupereren. Of het laat Fellaini bijtekenen. Dat laatste lijkt niet aan de orde, want een nieuw contractvoorstel is er nog niet geweest. Toch wil de middenvelder voorlopig nog alle opties – Galatasaray, zijn contract uitdoen bij Man U, andere teams – open laten. Met het oog op het WK in Rusland  moet de 72-voudige Rode Duivel zeker een goeie keuze maken. (jug)

Corrigeer