Rouwregister voor verongelukte Kris Mansens, vrouw Tamara en zoon Massimo opnieuw geopereerd

De familie Porrez uit Balegem waren de eerste burgers die het rouwregister voor Kris Manssens tekenden. Foto: jvw

Oosterzele / Zottegem -

In het onthaal van het gemeentehuis in Oosterzele ligt een rouwregister voor Kris Manssens, de man uit Balegem die om het leven kwam bij een verkeersongeval in Duitsland. Zijn vrouw en zoon werden maandag opnieuw geopereerd.

Burgemeester Johan Van Durme (CD&V) legde het rouwregister klaar in het onthaal en was ook de eerste die er zijn medeleven in neerschreef.

Kris keerde vrijdagmiddag met zijn gezin terug van zijn reis naar Kroatië toen het in Duitsland misging. In een file reed een vrachtwagen achteraan in op de camper van Kris. Kris overleed ter plaatse. Zijn vrouw Tamara en zoon Massimo werden in levensgevaar overgebracht naar twee verschillende ziekenhuizen. Het gezin uit Balegem is vooral gekend als de uitbaters van het restaurant Romeins Hof in Velzeke.

Tamara en Massimo zijn erg zwaargewond. “Tamara werd maandag eventjes tot ontwaken gebracht”, zegt schoonbroer Philippe Van Duysen. “Mijn vrouw Nancy en nog een zus van Kris en Tamara’s moeder werden door haar herkend. Maar ze hadden niet de indruk dat Tamara wist waar ze was en wat gebeurd is. Ook werden Tamara noch Massimo al op de hoogte gebracht van het overlijden van Kris.”

“Tamara ondergaat operaties aan vijf open beenbreuken, een zware bekkenbreuk en verdraaide wervels. Massimo moet al een tweede keer geopereerd worden aan de lever. Omwille van de operaties bevinden beiden zich opnieuw onder narcose”, zegt Philippe Van Duysen.

Honderd kilometer van elkaar

Men had gehoopt beiden maandag samen te brengen maar dat is dus niet doorgegaan. Ze liggen nog altijd in verschillende ziekenhuizen, honderd kilometer van elkaar verwijderd.

De huisdokter van het gezin, Jo Magerman uit Hillegem, reisde ook af naar Duitsland. Hij regelde een donorlever in het UZ Gent. Wanneer het nodig zou blijken, wordt Massimo per helikopter naar Gent gebracht voor een transplantatie. “Met de lever die in Gent beschikbaar is, kunnen drie levens gered worden. Zo'n lever wordt in drie delen verdeeld voor transplantatie. Een lever groeit terug aan. Zonder lever kan men echter niet overleven.”

De familie Porrez, vader en zijn twee zonen uit Balegem, waren de eerste burgers die het rouwregister tekenden.

“Wij hebben Kris goed gekend. We woonden niet zo ver van elkaar en we gingen regelmatig eten in zijn restaurant”, vertellen ze. “We hopen dat de vrouw en de zoon goed herstellen”.

Het rouwregister ligt in het onthaal van het gemeentehuis tijdens de openingsuren, elke dag van 8.45 tot 12 uur en op woensdagnamiddag van 14 tot 16 uur. Condoleren kan ook online via info@oosterzele.be

Deze rouwboodschappen worden dan later toegevoegd aan het fysieke rouwregister.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio