Hun auto werd beschadigd voor het oog van de politiecamera, wat volgde was een koude douche voor Chris en Astrid

Hun auto werd beschadigd voor het oog van de politiecamera, wat volgde was een koude douche voor Chris en Astrid

Chris Parmentier ontdekte zondag dat de motorkap van zijn wagen ingedeukt was. Foto: mma

Koksijde -

Chris Parmentier is in alle staten. Zondagmorgen moest hij vaststellen dat de motorkap van zijn auto ingedeukt was. De politiecamera's in de buurt bleken niet te werken.

Chris Parmentier en zijn vrouw Astrid vertrekken bijna op reis, maar wilden eerst nog een weekend in de Leopold II-laan in Oostduinkerke doorbrengen, waar de ouders van Astrid een appartement hebben. Toen Chris zondagmorgen naar zijn wagen stapte die voor het appartementsgebouw stond, wachtte hem een onaangename verrassing. Vandalen hadden er niets beters op gevonden dan op de wagen te kruipen en er eens goed op te stampen. Hun voetsporen waren nog goed te zien. Gevolg: een ingedeukte motorkap.

“Dat zal een paar duizend euro kosten en ik zal die wellicht zelf moeten betalen, want wie de daders zijn, zal wellicht nooit achterhaald worden”, zegt Chris. “Ons appartement ligt binnen het bereik van de veiligheidscamera's op het kruispunt van de Albert-I-laan en de Leopold-II-laan. De politie zei me dat ze de beelden zouden bekijken.”

“Toen we terug belden, moest de agente me echter melden dat de camera's niet meer werken. De politievrouw zei dat ze mijn frustratie begreep. Meer nog: het was goed dat ik de zaak aankaartte ‘want misschien gaat er nu eens iets met die camera's gebeuren’.”

Petitie

Chris is niet van plan het hierbij te laten. Hij ging uit eigen beweging op pad voor een buurtonderzoek. “Iedereen in de omgeving heeft wel een eigen verhaal over het vandalisme in deze straat”, zegt hij. “Vorige week zouden hier acht auto's beschadigd geweest zijn. Dit kan niet blijven duren. We verblijven hier in een duur appartement, dan mogen we toch ook wat veiligheid verwachten? Wij wonen in Gent en in daar maken we zoiets nooit mee, terwijl Oostduinkerke toch de naam heeft de familiebadplaats bij uitstek te zijn?” Chris Parmentier wil zelfs een petitie starten om druk uit te oefenen op het plaatselijke beleid.

Burgemeester Marc Vanden Bussche (Open VLD) begrijpt de situatie van Parmentier, maar wacht op de aankoop van een nieuwe generatie beveiligingscamera’s.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees