Postmedewerkers stelen pakjes met daarin dure multimediaproducten

Postmedewerkers stelen pakjes met daarin dure multimediaproducten

Foto: rr

Mechelen -

De politie heeft eind vorige week twee kerels opgepakt die al een tijdje pakjes stalen bij een verdeelcentrum van bpost in Mechelen. Ze hadden het vooral gemunt op pakjes met multimedia.

Of de twee mannen samenwerkten of elk afzonderlijk diefstallen pleegden in het verdeelcentrum, is niet helemaal duidelijk. Vast staat dat bij bpost klachten waren binnengelopen over pakjes die niet waren geleverd, voornamelijk van Coolblue. Postpakketten waarin vaak (dure) multimediaproducten zaten.

Bpost zette een dienst intern toezicht op de zaak en kon vorige week twee mannen klissen. Wellicht waren ze al enkele maanden bezig en hebben ze tientallen pakjes ongemerkt kunnen meenemen. Hoe ze te werk gingen, is nog onduidelijk. Mogelijk pleegden ze ook bedrog met het in- en uitscannen van de pakjes zodat de diefstallen onder de radar bleven.

De Mechelse onderzoeksrechter besliste om één van hen, een 29-jarige Mechelaar, aan te houden. De andere verdachte, een 33-jarige man uit Mechelen, werd onder strikte voorwaarden weer vrijgelaten.

Huiszoekingen

Bij de twee mannen werden ondertussen al huiszoekingen uitgevoerd. Of daarbij gestolen goederen werden aangetroffen, is niet duidelijk. Bij bpost tillen ze zwaar aan de feiten. Wie bij het postbedrijf wil werken, moet een bewijs van goed gedrag en zeden kunnen voorleggen. Nu de twee dieven ontmaskerd zijn, heeft het bedrijf de procedure tot ontslag al opgestart.

De raadkamer beslist vandaag of de aangehouden Mechelaar nog een maand langer in de cel blijft.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees