PAARDENSPORT BK DRESSUUR MEERDONK

Hannelore Beckers en Suraya Hendrikx veroveren goud

Hannelore Beckers en Suraya Hendrikx veroveren goud

Hannelore Beckers: “Hier zijn geen woorden voor.” Foto: Jean Hendrix

Op het BK dressuur in Meerdonk behaalden Hannelore Beckers en Suraya Hendrikx allebei goud. Hendrikx (18, Lommel) won bij de junioren, Beckers (20, Heusden-Zolder) bij de young riders. “Ik besef het nog allemaal niet”, reageert Beckers.

Hannelore Beckers reed op het nationaal kampioenschap drie prima dressuurproeven. Ze won tweemaal en werd eenmaal tweede. Tijdens haar kür op muziek scoorde de Lommelse bij twee juryleden zelfs meer dan 77 procent.

“Hier zijn geen woorden voor”, glundert Beckers. “Ik ben supertrots op wat ik de jongste weken bereikt heb. Mijn kür heb ik nu pas laten maken: veel verruimingen, veel uitstrekken. Dat doet mijn paard graag en goed, maar zo’n hoge score... Ik besef het allemaal nog niet. ”

Hannelore Beckers was eerder actief bij de LRV.

“Ik heb met Crack C van het Vijverbos een prima paard, vandaar dat ik in april besliste om nationaal te gaan rijden. Het gekke is: op wedstrijd presteert mijn paard beter dan op training. ”

Paardensport is heel belangrijk voor Hannelore Beckers. “Het allerbelangrijkste”, beklemtoont ze.

“Ik ben immers heel competitief ingesteld, maar tegelijk ook realistisch. Voor topsport heb je niet alleen talent en goede paarden, maar ook veel geld nodig.”

“Dat laatste is bij mij het moeilijkste (lacht). Mijn paard krijgt nu een paar dagen rust, daarna hervatten we de trainingen. Binnen anderhalve week staat het Europees Kampioenschap voor de deur. Ik ben benieuwd wat dat zal worden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio