Man (19) beschuldigt agenten van hardhandige arrestatie tijdens avondje stappen

Man (19) beschuldigt agenten van hardhandige arrestatie tijdens avondje stappen

Foto: pn

Anderlecht / Vilvoorde -

De familie van een jongeman (19) overweegt klacht neer te leggen bij het Comité P na een hardhandige arrestatie. De agenten weerleggen het verhaal.

De jongen was in de nacht van donderdag op vrijdag met een vriend een avondje uit in de Mutsaert Pub. De avond liep ten einde toen het omstreeks 4.30 uur ’s ochtends tot een vechtpartij kwam in de bar. Eens buiten verklaart de jongeman zeer hardhandig te zijn aangepakt door de politie van de zone Vilvoorde-Machelen. “Er waren problemen en wij wilden vertrekken”, vertelt Kerem Firat, de betrokken jongeman, afkomstig uit Anderlecht. “We waren eerst verloren gereden en kwamen opnieuw bij de bar uit. Daar werden we aangesproken door de agenten die ons uit de wagen lieten stappen. Ze waren duidelijk al over hun toeren. Eén van hen noemde mij zelfs een ‘bougnoule’. Plotseling ontspoorde de hele situatie en kreeg ik zes agenten bovenop me. Ze hielden mijn arm geklemd, ondanks het feit dat ik schreeuwde dat ze mij pijn deden. Eens in het Erasmusziekenhuis bleek dat ik geopereerd moest worden.” Voor de ouders van de jonge Anderlechtenaar is het voorval ontoelaatbaar. Zij zullen klacht neerleggen bij het Comité P.

Minnelijke schikking

Het parket Halle-Vilvoorde is verbaasd over de versie van de avond die de jonge kerel en zijn vriend vertellen.

“Bij aankomst van de politieploegen duidde de portier twee betrokken personen aan die al in hun wagen zaten en de plek wilden verlaten”, zegt Gilles Blondeau van het parket. “Bij de controle werden een pepperspray en een mes aangetroffen. Eén van de twee leek buiten zijn zinnen en riep naar de politie en de omwonenden. Hij werd van zijn vrijheid beroofd, maar gedroeg zich zo agressief en verzette zich tegen zijn aanhouding. Daardoor kwam hij ten val en raakte zijn arm gekwetst. In het ziekenhuis bleek zijn arm gebroken te zijn.”

De twee kregen een voorstel tot betaling van een minnelijke schikking aangeboden. Als ze daar niet op ingaan, riskeren ze voor de correctionele rechtbank te moeten verschijnen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees