Agent valt door de mand nadat hij overledene ademtest liet uitvoeren “om quota te halen”

Agent valt door de mand nadat hij overledene ademtest liet uitvoeren “om quota te halen”

(archiefbeeld) Foto: Sven Dillen

Sint-Pieters-Woluwe -

Vijf per dag. Zoveel personen zou een agent in het Brusselse dagelijks moeten laten blazen. Om zijn quota te halen onderwierp hij zichzelf elke dag aan een ademtest en noteerde hij de nummerplaten van wagens die in zijn buurt geparkeerd stonden. De man viel echter door de mand toen een van die wagens geregistreerd stond op naam van een overledene.

Er loopt bij de politiezone Montgomery (Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe) een intern onderzoek naar de agent. Zo meldt La Capitale en wordt bevestigd door Benoît Cerexhe (CDH), burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe. “Maar pas als het onderzoek afgerond is, vermoedelijk na de zomer, zullen we eventuele sancties treffen.”

De agent vond meerdere trucjes uit om er snel van af te zijn. Hij blies elke dag zelf en schreef de andere ademtesten toe aan wagens die hij in de buurt zag staan. Zijn fraude werd opgemerkt door de politiedienst verantwoordelijk voor het opstellen van de processen-verbaal. Bij het ingeven van de nummerplaat merkte een medewerker op dat een van de ademtesten uitgevoerd werd door een overleden persoon. “Ik geef geen commentaar op het lopende onderzoek”, aldus korpschef Michaël Jonniaux. “Maar het terugdringen van rijden onder invloed is een prioriteit voor onze politiezone.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees