Zemst For Life rolt rode loper uit voor Warmste Week

Dj C-Man maakt radio voor goed doel vanuit caravan

Dj C-Man maakt radio voor goed doel vanuit caravan

Wout Calluy combineert zijn passie voor muziek met goede doelen. Foto: pvw

Zemst -

Zemst For Life rolt dit jaar, tussen 21 en 23 december, de rode loper uit voor Music For Life van Studio Brussel. Wout Calluy, beter bekend als dj C-Man, sluit zich een weekend op in een caravan en zal daar radio maken voor drie goede doelen.

Het samenhorigheidsgevoel dat Studio Brussel tijdens de Warmste Week losmaakt in heel Vlaanderen, wil Wout Calluy uit Zemst op kleinere schaal realiseren. Daarom organiseert hij, samen met 9 vrienden, de eerste editie van Zemst For Life.

Wout lanceerde zijn idee al bij burgemeester Bart Coopman, dat enthousiast reageerde. Nu gaat de warmhartige vriendengroep op zoek naar verenigingen die mee op de kar willen springen door een handje toe te steken bij de organisatie van het muziekevenement of door zelf activiteiten te organiseren voor het goede doel.

Melkerij

Zemst For Life vindt plaats van 21 december uur tot 23 december aan de terreinen op en rond de Melkerij en FC Zemst. De voorbije weken en maanden zat het team al geregeld samen om het concept vorm te geven en van een lokale toets te voorzien.

“Zemst For Life gaat vindt plaats onder de vlag van Music For Life”, zegt Calluy, die als dj C-man als finalist strandde op de Start To DJ 2016-contest van MNM.

“Ik ben al erg lang bezig met muziek en radio maken. Dankzij Zemst For Life kan ik mij daar met enkele gelijkgezinden op toeleggen. Radio Randstad stelt ons een caravan met radioapparatuur ter beschikking. Van daaruit zullen we met vijf dj's en presentatoren radio maken.”

Rondom de caravan worden gedurende het hele weekend tal van activiteiten georganiseerd. Daarvoor rekenen de organisatoren op scholen, verenigingen, vriendengroepen en bedrijven uit de regio.

“Onze promotour moet nog beginnen, maar we merken al een grote bereidheid onder Zemstenaars. De programmatie loopt aardig vol.”

Foodtrucks

“We kunnen al een tip van de sluier lichten: Zemst For Life wordt afgetrapt met een afterwork, rondom de caravan voorzien we een dj-podium en foodtrucks en tijdens het weekend organiseert FC Zemst een benefietmatch. Maar alle verenigingen, groepen of individuen die wat leuks willen organiseren, zijn welkom.”

Net zoals bij Music For Life wordt met al deze activiteiten geld ingezameld voor het goede doel. “We steunen drie initiatieven: Kom Op Tegen Kanker, Ouders van verongelukte kinderen (vzw Rondpunt) en vzw Villa Clementina. Het ingezamelde geld gaan we persoonlijk afgeven op Music For Life.”

INFO

Wil je meehelpen aan de opbouw van Zemst For Life of zelf een activiteit organiseren? Dan kan je terecht op info@zemstforlife.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio