Verdachte van verkrachting riskeert twee jaar cel: "Ze nam wraak voor mijn erectieprobleem”

Verdachte van verkrachting riskeert twee jaar cel: "Ze nam wraak voor mijn erectieprobleem”

Foto: ss

Dentergem / Waregem -

Een vijftiger die ervan wordt beschuldigd een vrouw te hebben verkracht, beweert dat het een verzonnen kracht is omdat hij tijdens de vrijpartij erectieproblemen had. “Ze wil mij op die manier straffen”, klinkt het.

P.M. uit Dentergem riskeert een celstraf van twee jaar. Op 26 mei dit jaar kwamen M. en de vrouw elkaar tegen aan café Den Toren in Desselgem.

Volgens de vrouw drong de vijftiger aan om mee te gaan naar haar woning.

Ze weigerde dat, waarop de man haar meesleurde, tegen de muur duwde en haar penetreerde met zijn vingers.

De man ontkent met klem dat hij de vrouw verkrachtte. Volgens hem stemde de vrouw in met seks. “Maar de vrijpartij liep niet zoals gewenst. De vrouw was er niet mee gediend dat mijn cliënt erectieproblemen had. Ze vond dat vernederend en daarom heeft uit wraak klacht ingediend”, aldus de verdediging.

De openbare aanklager vindt het een ongeloofwaardig verhaal. “Tijdens de feiten heeft het slachtoffer maar liefst vijf keer gebeld naar de hulpdienst 101”, aldus de procureur. “In al die noodoproepen is duidelijk te horen de vrouw smeekt om ermee te stoppen. Ze schreeuwt ook dat ze bang is en dat ze geen seks wil. Na confrontatie met de geluidsopname stelde beklaagde zijn verklaring bij en beweerde hij dat de vrouw een toneeltje opvoerde.”

Op maandag 7 augustus doet de rechter uitspraak in de zaak.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees