Ruit bij Pearle met steen ingeslagen

Inbrekers roven honderden brillen

Mechelen -

Inbrekers hebben toegeslagen bij optiekzaak Pearle in het winkelcentrum Mechelen-Zuid. Ze sloegen een raam aan diggelen en roofden een partij brillen.

De inbraak werd in de nacht van dinsdag op woensdag gepleegd maar het nieuws raakte pas donderdag bekend. Dieven zijn het terrein van het winkelcentrum opgereden en hebben de etalage van Pearle met een grote boordsteen aan diggelen geslagen. Eenmaal de ruit vernield was, drongen de dieven binnen en roofden vliegensvlug een grote partij zonnebrillen maar ook gewone brillen. Ze hebben vooral brillen van de gekende merken meegenomen.

Hoeveel brillen er precies gestolen zijn is nog niet helemaal duidelijk maar het zou om honderden exemplaren gaan.

Glasscherven van het vernielde raam lagen in de hele winkel verspreid. Een technische ploeg kwam ter plaatse om het raam met een houten paneel opnieuw dicht te maken.

Het vernieuwde winkelcentrum in Mechelen-Zuid is nog maar pas geopend en Pearle is de eerste winkel die met dieven te maken krijgt. De politie kwam woensdag ter plaatse voor een grondig sporenonderzoek. De totale waarde van de buit loopt in de tienduizenden euro’s. Bij Pearle wou niemand commentaar kwijt op de inbraak.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio