Goed nieuws voor wie graag avocado’s lust

Goed nieuws voor wie graag avocado’s lust

Foto: Shutterstock

Eerder dit jaar kregen liefhebbers van avocado’s slecht nieuws te verwerken: hun favoriete vrucht zou fors duurder worden wegens schaarste, maar nu lijkt het tij te keren. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het New Yorkse financieel dienstverleningsbedrijf Bloomberg.

Uit het rapport blijkt dat de groothandelsprijs van avocado’s met meer dan zes procent is gedaald ten opzichte van het prijsrecord dat eerder in juli werd bereikt. Voor de consument betekent deze daling dat een avocado gemiddeld 1,51 dollar (omgerekend 97 eurocent) zal kosten. Dat is al een stuk goedkoper dan aan het begin van de zomer, maar volgens gegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw toch nog veertig procent duurder in vergelijking met vorig jaar.

“Prijzen zullen in de nabije toekomst een beetje stabiliseren en dus niet meer drastisch stijgen”, zegt Robert Bonghi, directeur inkoop bij groothandelaar Produce Alliance aan Bloomberg. “Kwekers proberen meer bomen te planten om de grote vraag te kunnen beantwoorden”, klinkt het nog. De consumptie van avocado’s is het afgelopen decennium verdubbeld, wat dit jaar een belangrijke oorzaak is voor de hoge prijs. Maar door het initiaties van landbouwers kunt u op beide oren slapen dat er voor iedereen voldoende avocado’s zullen zijn aan een iets vriendelijkere prijs.

Corrigeer