Twee jaar geleden sloeg het noodlot toe, nu staat Plastiek Adriaens er weer: “Brand heeft ons niet klein gekregen”

Twee jaar geleden sloeg het noodlot toe, nu staat Plastiek Adriaens er weer: “Brand heeft ons niet klein gekregen”

Dochter Evy en vader Hugo Adriaens voor de nieuwbouw: “Er moet nog een en ander verhuisd worden maar de klanten kunnen nu al weer hier terecht.” Foto: emd

Ninove / Outer -

Exact twee jaar nadat een zware brand Plastiek Adriaens in Outer in de as legde, opent de familie het nieuwe gebouw van het familiebedrijf op de oude bouwsite opnieuw. “We willen tonen dat ze ons niet klein krijgen”, zegt Hugo Adriaens.

Op 27 augustus 2015 brak rond 3 uur 's ochtends brand uit in de magazijnen van het familiebedrijf Plastiek Adriaens, op de hoek van de Gentsestraat en de Herlinckhovestraat in Outer. Brandweerploegen uit Ninove, Denderleeuw en Aalst kwamen ter plaatse, maar moesten al snel versterking inroepen uit Geraardsbergen, Wichelen, Wetteren, Lede en Gent. Ze konden niet vermijden dat de groothandel volledig werd verwoest, het vuur werd zo goed als zeker werd aangestoken.

Twee dagen na de brand besloot Hugo Adriaens samen met zijn dochter Evy de winkel opnieuw te openen in hun opslaggebouwen aan de Albertlaan, als tijdelijke oplossing. Toch besloten ze al snel om een nieuw magazijn te bouwen op de oude site. “De klanten stonden hier nog elke dag aan de deur”, zegt Evy Adriaens, die samen met haar zus Vicky de winkel openhoudt. “Een hoekje in een ander industriepark gaan opzoeken had geen zin. We zijn al veertig jaar hier gevestigd en zullen ook nog een tijdlang hier blijven.” Ondertussen is het nieuwe grotere magazijn met opslagruimte en kantoor open voor de klanten. “We hebben goed onze plan getrokken op de steenweg maar dit is toch wel professioneler. Alles is ook gloednieuw, waardoor de toekomst voor onze kinderen gegarandeerd is”, vertelt Hugo. “De klanten kunnen vanaf nu hier opnieuw terecht, al moet er wel nog een massa gerief naar hier komen en moet alles nog zijn plaats krijgen. Ook onze hond moet zijn draai hier nog vinden, maar we zijn erg blij om hier terug te zijn. Wat we met de site langs de Steenweg gaan doen, moet nog worden bekeken. Misschien verkopen of verhuren we ze, maar dat is nu niet dringend.”

De officiële opening van de nieuwbouw met een hapje en drankje staat gepland voor zaterdag 26 augustus vanaf 17 uur. “Een symbolische dag voor ons, aangezien de brand dan exact twee jaar geleden zal zijn. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik daaraan denk maar je moet vooruit kijken. Met de opening op die dag willen we vooral aantonen dat we niet klein te krijgen zijn.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio