Dierenvrienden ontfermen zich over verwaarloosde pony's

Aalst / Ninove -

Zes van de twaalf pony’s die eerder deze week verwaarloosd werden aangetroffen in Herdersem, worden opgevangen door de Ark van Pollare en vzw De Kalmoes in Meerbeke.

Een anonieme tipgever meldde begin deze week dat twaalf pony’s, van wie sommige erg mager waren, stonden op een wei zonder een sprietje gras achter de Kappelleommegang in Herdersem. Caroline Kennes zag de melding maandag binnenlopen op het kabinet Welzijn in Aalst, waar ze deze vakantie als medewerker aan de slag is, en schoot in actie. “Via officiële instanties neemt dat natuurlijk heel wat tijd in beslag en dus besloten we als dierenvrienden toch al geld in te zamelen, voeding te kopen en woensdag het de dieren te gaan voederen. Al wou de eigenaar ons eerst niet op zijn terrein toelaten”, zegt Kennes. “Volgens hem waren de dieren niet ondervoed en moesten ze enkel nog worden ontwormd. We mochten uiteindelijk dan toch de dieren voederen en hebben met hem onderhandeld. Dankzij een familielid dat ook de ernst van de situatie inzag, konden we hem ervan overtuigen afstand te nemen van de vier pony's die er het ergst aan toe waren en twee veulens. De andere dieren zullen door dat familielid met de hulp van vrijwilligers worden opgevangen.”

LEES OOK: 12 verwaarloosde pony’s ontdekt in wei

“Normaal werken we samen met de politie of Dierenwelzijn, maar in dit geval wou de eigenaar enkele dieren aan ons afstaan en dus sprongen we snel mee op de kar”, zegt Hans Lenvain van de Ark van Pollare. “We kunnen rekenen op vzw de Kalmoes om de pony's op te vangen, terwijl ze herstellen.” Isabelle Meert van de Kalmoes: “De dieren zijn er erg aan toe, maar hier zijn ze tenminste veilig. Ze hebben wormen, luizen, zijn ondervoed en één veulen viel woensdag zelfs om van ontbering. Twee van de dieren zijn ook blind door niet behandelde oogontstekingen.”

INFO

Info https://www.opvang-weidedieren.be 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio