Wat begon als grap, is stilaan een West-Vlaamse zomerhit

Wat begon als grap, is stilaan een West-Vlaamse zomerhit

Het duo Manuel en Sylvia stelde zijn single onder grote belangstelling voor in ’t Oud Gemeentehuis in Varsenare Foto: mvn

Jabbeke / Varsenare -

‘Paëllaaaa’, de eerste single van Manuel en Sylvia, wordt dé zomerhit van 2017. Wat begon als grap, blijkt een ongelofelijke oorwurm.

Een zomerhit van Varsenaarse makelij, zou je het kunnen noemen. Het zonneterras van café-brasserie Oud Gemeentehuis in Varsenare liep een tijdje geleden helemaal vol voor de voorstelling van ‘Paëllaaaa’, de eerste single van Manuel & Sylvia.

In het echte leven zijn Manuel en Sylvia vrienden. Elk jaar gaan ze samen met hun partners op vakantie. Dit jaar was Moraira, een vissersdorpje aan de Costa Blanca in Spanje de bestemming. Emanuel ‘Manuel’ Deprez wilde graag paella eten en zo ging het allemaal een eigen leven leiden. “We zongen maar wat, puur voor de leute. Ik ging zogezegd naar de winkel op zoek naar ingrediënten voor een echte Spaanse paella. Maar dan al zingend.”

Manuel en Sylvia blikten alles in op iPhone en daarna ging hun song ‘Paëllaaaa’ viraal. De stormloop op internet was ook Bart Balcaen van de Hitfabriek niet ontgaan. Hij vond het nummer tof en wilde er meer mee doen. “Tussen de soep en de patatten zongen we het opnieuw in. Hoe ernstig we het menen? Wat begon als een grap op vakantie staat nu plots op single. De reacties zijn heel positief, maar we blijven met de twee voeten op de grond. Na het optreden stroomden de boekingen wel binnen”, klinkt het bij het nieuwe Vlaamse duo.

Emanuel is al langer met muziek bezig. “Ik schrijf eigen nummers en muziek, maar het blijft een hobby. We runnen een garage en de plicht roept altijd”, lacht hij.

INFO

Voor boekingen: www.hitfabriek.be of 0474-38 01 03. Manuel & Sylvia treden op dinsdag 25 juli om 19 uur op in 't Kapiteintje in Blankenberge.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees