Na Tupperware en Upperdare: nu ook ‘home party’s’ voor ... kinderfotografie

Na Tupperware en Upperdare: nu ook ‘home party’s’ voor ... kinderfotografie

“We willen dat de kinderen happy zijn als we foto’s van hen maken.” Foto: if

Gent -

Wie al eens een fotoshoot deed met het hele gezin, weet het: dat is om miserie vragen. Gegarandeerd ruzie omdat de kinderen niet doen wat de fotograaf wil. Het Gentse Happy Shoots komt met de oplossing: helemaal in de stijl van Tupperware komt de fotograaf aan huis, om beeldjes te schieten in de comfortzone van de kinderen. “Wie de foto’s niet leuk vindt, hoeft ze niet te kopen.”

Vergeet juwelenfeestjes, Tupperware- of – voor wie het iets pikanter mag – Upperdare-party’s. Kim De Graeve en Niels Duytschaever houden vanaf nu homeparty’s waarbij geen plastic mengkommen of massageolie maar fotoshoots worden verkocht. Happy Shoots noemen ze zichzelf, een naam die ze volledig waar hopen te maken. “We willen dat de kinderen happy zijn als we foto’s van hen maken. Iets wat in een studio heel moeilijk is”, zegt De Graeve.

Na Tupperware en Upperdare: nu ook ‘home party’s’ voor ... kinderfotografie
Fotografen Kim De Graeve en Niels Duytschaever. Foto: if

“Veel mensen kregen al zo’n waardebon voor een fotoshoot met het hele gezin”, zegt de fotografe. “In een halfuurtje probeert een fotograaf in een studio dan zo veel mogelijk goede beelden te maken. Eén constante: er is altijd stress. Vooral tussen de ouders en de kinderen die niet willen luisteren of er gewoon geen zin in hebben. Meestal zijn ze zo’n shoot binnen de kortste keren beu.”

Ontspannen sfeer

Daarom pakken De Graeve en Duytschaever het anders aan. In navolging van Tupperware en andere bedrijven die thuisfeestjes houden. “We gaan op zoek naar een gastheer en gastvrouw, mét kinderen, die bevriende gezinnen of familie uitnodigen bij hen thuis. Terwijl ze genieten van een glaasje en een hapje, en terwijl de kinderen samen spelen, halen we ze één voor één voor onze lens. In een zeer ontspannen sfeer. Als een kind geen zin heeft kan het weer gaan spelen en proberen we het een uurtje later nog een keer.”

Na Tupperware en Upperdare: nu ook ‘home party’s’ voor ... kinderfotografie
De fotografen komen met hun materiaal aan huis om ongedwongen foto’s te maken. “Als een kind geen zin heeft, kan het weer gaan spelen en proberen we het later nog een keer.” Foto: foto’s if

Extra voordeel: “Deze methode is laagdrempelig. Veel gezinnen durven de stap naar een fotostudio niet te zetten, of hebben gewoon schrik voor het resultaat.”

Bij Happy Shoots is die angst niet nodig. “Geen leuke foto’s? Dan hoef je ze ook niet te kopen”, zegt De Graeve. “Net zoals bij Tupperware. Daar kan je ook huiswaarts zonder iets te kopen.” Wie wel tevreden is, betaalt 25 euro per foto. Of 200 euro voor de volledige fotoshoot. “Dat kunnen per gezinnen makkelijk 40, 50 foto’s zijn.”

INFO

www.happyshoots.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees