Brussels Airport kende in juli absoluut passagiersrecord

Brussels Airport kende in juli absoluut passagiersrecord

Foto: BELGA

Zaventem -

Brussels Airport heeft een absoluut passagiersrecord te pakken. Dat meldt de luchthaven in een persbericht. De luchthaven overschreed in juli voor het eerst de kaap van 2,5 miljoen passagiers. Ook het dagrecord ligt aan diggelen: Brussels Airport overschreed vorige maand op vijf dagen de nooit eerder bereikte grens van 90.000 passagiers.

In totaal landden en vertrokken in juli 2.565.044 passagiers op Brussels Airport. In vergelijking met juli vorig jaar betekent dat een stijging met 6,9 procent, al ondervond de luchthaven toen wel nog de gevolgen van de terreuraanslag op 22 maart. De luchthaven bleef toen tot begin april gesloten, de passagierscijfers herstelden zich pas volledig vanaf november.

De luchthaven van Zaventem brak deze maand ook het dagrecord. Brussels Airport telde op vijf dagen in de afgelopen maand meer dan 90.000 passagiers. Vrijdag 28 juli was de drukste dag, met 94.305 reizigers.

De groei heeft volgens de luchthaven vooral plaatsgevonden bij maatschappij Brussels Airlines, op de vakantievluchten, de langeafstandsvluchten en het Europese verkeer. Bij de lowcostmaatschappijen zijn de passagierscijfers min of meer stabiel gebleven. Bij Easyjet en Vueling is er een daling, maar die wordt gecompenseerd door groei bij Ryanair, WOW Air, Eurowings, Air Arabia en Blue Air.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees