Gedaan met 142 kilometer per uur te rijden

Gedaan met 142 kilometer per uur te rijden

In de Veldestraat in Merendree staan nu al verkeersremmers in beide richtingen. Foto: MCO

Nevele -

Het gemeentebestuur van Nevele heeft onlangs een verkeersremmer in de Veldestraat in Merendree geïnstalleerd. Deze ingreep moet snelheidsduivels in de rem doen gaan.

Het verkeer van Lovendegem en Zomergem richting Merendree en omgekeerd let maar beter op vanaf nu. In de Veldestraat komt u ter hoogte van huisnummer 140 een verkeersremmer tegen in beide richtingen. Dat eilandje op de weg vormt een fysieke barrière voor het autoverkeer. Het fietsverkeer kan wel gewoon nog zijn weg verderzetten. Het poorteffect moet vooral de automobilisten in de richting van Merendree het gevoel geven dat ze een woongebied binnenrijden, want dat was nog niet voor iedereen duidelijk. Het gemeentebestuur hield de afgelopen weken namelijk verschillende tellingen in de straat en kwam daarbij tot de conclusie dat er vaak veel te snel werd gereden.

In de straat is maximum vijftig kilometer per uur toegelaten, maar toch werd er een topsnelheid gemeten van maar liefst 142 kilometer per uur.

“De eerste reacties van de bewoners in de Veldestraat zijn alvast positief”, zegt schepen van Mobiliteit Freddy Bertin (N-VA).

“Daarom zullen we ook tussen het station en de sporthal van Landegem een dergelijk systeem invoeren, want ook daar wordt tot op vandaag vaak nog veel te hard gereden. Iets wat vooral voor het fietsverkeer heel gevaarlijk is.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio