Tweedaags festival op gang geschoten

Tomorrowland in het klein: 25.000 bezoekers op weg naar Dance-D-Vision

Het is nog vroeg op de avond als een groepje Zottegemse vriendinnen die ook collega's zijn, al samen troepen voor de mainstage. Foto: edp

Zottegem -

Vrijdagmiddag druppelden de eerste festivalgangers binnen op de camping van Dance-D-Vision. Al na de middag moest het bordje “vol” bovengehaald worden. Meer dan 3.000 technoliefhebbers hadden er dan al hun tentje opgezet.

“Wij zijn hier met achttien, de meesten van Sint-Maria-Oudenhove, samen met studenten van de Koninklijke Militaire School”, vertelt Ken Van Cauwenberge. “Velen van ons zijn er al voor de achtste keer bij, maar het is de eerste keer dat we kamperen. Zijn we niet de grootste groep, dan toch de meest sfeervolle. Dance-D-Vision wordt elk jaar groter en beter, zowel qua de sfeer, het aantal en het niveau van de dj’s.” Het waren inderdaad meer dan vijftig dj’s die op zeven podia het beste van zichzelf gaven. ondertussen werd

Voor de mainstage verzamelen vriendinnen en collega’s Sofie, Steffie, Richelle, Wendy en Ineke uit Zottegem. “De sfeer, de gezelligheid en de muziek zorgen ervoor dat we hier voor de vierde keer zijn”, zegt Steffie. “We zijn allemaal opvoedsters in CKG Den Boomgaard in Sint-Maria-Lierde. Tof om samen eens los te gaan.”

Terwijl de weide begint vol te lopen, trekt een partybus de aandacht op de parking. “Ik huurde een partybus en kocht viptickets voor al mijn vrienden om zo mijn 38ste verjaardag te vieren”, zegt Suzy Van Volkenburg uit het Ninoofse.

INFO

De festivalweide van Dance-D-Vision opent op zaterdag 5 augustus kort na de middag. Opnieuw spelen meer dan 50 dj's op de 7 podia.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio