Eerste schepen verdedigt burgemeester in controverse

Koksijde -

Schepen van Ruimtelijke Ordening Dirk Dawyndt steunt zijn burgemeester Vanden Bussche in de controverse over enkele vastgoeddossiers.

Burgemeester Marc Vanden Bussche (Open VLD) is op reis en kan niet reageren op de beschuldigingen van belangenvermenging en voorkennis in vastgoedprojecten. Zijn partijgenoot, eerste schepen Dirk Dawyndt wil wel zijn mening kwijt. “Mocht de burgemeester niet in zijn eigen gemeente bouwen, maar in pakweg Knokke-Heist, De Panne of Nieuwpoort, dan zouden er pas veel reacties zijn”, zegt Dawyndt.

“Het is niet omdat hij burgemeester is dat hij niet in zijn eigen gemeente mag bouwen. Hij is altijd afwezig wanneer we zulke dossiers bespreken en we kijken er nauwlettend op toe dat alles correct verloopt.”

Volgens Dawyndt worden alle voorwaarden nauwkeurig nageleefd. “In alle dossiers die in de media ter sprake komen, is niets onwettigs gebeurd”, zegt de schepen. “Tegen de projecten Beukenhof en Vigie werden amper bezwaarschriften ingediend. Je denkt toch niet dat burgers dat anders zo zouden laten? Ze zouden meteen beroep aantekenen. Dat dit niet gebeurd is, bewijst dat alles volgens de regels verlopen is. De rest zijn insinuaties en gazettepraat tijdens de komkommertijd.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio