VOETBALBEKER VAN BELGIËFC Gullegem

Jenci Dejonghe: “Wellin zal moeilijk te bekampen zijn”

Jenci Dejonghe: “Wellin zal moeilijk te bekampen zijn”

Jenci Dejonghe en co. vertrekken als favoriet tegen Wellin. Foto: VDB

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem is met overwinningen tegen Heestert, Winkel en Ronse bezig aan een veelbelovende voorbereiding. Zondag in de bekerwedstrijd tegen de Waalse eersteprovincialer ES Wellinoise wil het die trend voortzetten.

Gullegem deed het deze week iets rustiger. Vorig weekend was er in het Oost-Vlaamse Louise-Marie in het Muziekbos teambuilding. Omdat de oefenwedstrijd tegen WS Lauwe geannuleerd werd, kon het zich in alle rust voorbereiden op de match tegen Wellin.

“Rustig werd het wel, daarom niet minder hard”, zegt Jenci Dejonghe. “Trainer Pascal De Vreese legde er serieus de zweep op. Meerdere jongens moesten naar adem happen.”

Tegen de Luxemburgse eersteprovincialer Wellin vertrekt Gullegem als favoriet. “Wat is normaal in voetbal?”, reageert Jenci Dejonghe. “Waalse ploegen zijn altijd moeilijk te bekampen. Met Wellin zal het niet anders zijn. Het is ook geen voordeel dat ons kunstgrasveld nog niet klaar is. Ons tweede veld ligt er minder goed bij en dat is een nadeel voor de ploeg die het spel moet maken.”

De kern lijkt sterker dan vorig seizoen. “Die indruk heb ik ook”, beaamt Jenci Dejonghe. “Voor onze coach wordt het niet gemakkelijk om keuzes te maken. De concurrentie is groot en daar kan alleen iedereen maar beter van worden.”

Al enkele weken springen de prestaties van testspeler Guillaume Rubulotta in het oog. De 27-jarige Franse centrale verdediger, die nog bij Westhoek en Wielsbeke speelde, laat een stevige indruk. “Een kerel die we goed kunnen gebruiken”, weet Jenci Dejonghe. “Maar of er nog financiële ruimte is om hem aan te werven, moet je aan het bestuur vragen.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio