Mama staakt fietstocht naar Peking na 1.200 kilometer: “Mijn dochtertje (3) wil niet meer”

Mama staakt fietstocht naar Peking na 1.200 kilometer: “Mijn dochtertje (3) wil niet meer”

Na 1.200 kilometer zet Ilse Longuet de fietstocht met haar dochter Helinah stop. Foto: bfr

Koekelare -

Na amper 1.200 kilometer staakt Ilse Longuet haar fietstocht naar Peking in het Duitse Dürnau. Haar dochter Helinah wil niet meer verder, meldt de vrouw op Facebook.

Op maandag 26 juni vertrok Ilse Longuet (34) met haar dochter Helinah (3) per fiets vanuit Koekelare naar Peking, een fietstocht van zo’n 10.000 kilometer. Ze kreeg een fiets met een aangepast zitje voor haar dochter en een kleine bagagedrager. De fietstocht ging over Gent, en vandaar uit naar Duitsland, Polen, Wit-Rusland, Rusland en dan naar China. “We zullen per fiets niet in Peking aankomen. Mijn dochtertje wil niet meer verder meerijden in de fiets. Het is niet comfortabel genoeg voor haar. Mijn moederhart zegt mij dat ik mijn dochter moet volgen”, zegt Ilse Longuet. “Dus, onze fietstocht eindigt in Dürnau nabij Göppingen. Toch blijf ik mij verder inzetten voor het goede doel. Ondertussen haalde ik al 2.000 dollar op tijdens mijn fietstocht. Ik ben al sinds 2013 centen aan het inzamelen voor ontwikkelingsprojecten. Ondertussen staat de teller al op 20.000 euro, die ik in Afrika heb besteed aan de aankoop van waterfilters, voedsel en schoolbenodigdheden.”

Tocht op blote voeten

Ilse Longuet is met haar fietstocht niet aan haar proefstuk toe. Ze liet op haar rug een tattoo zetten van werelddeel Afrika. Ze ondernam samen met haar dochtertje een tocht op blote voeten naar Gibraltar. Dat bracht geld op en is in Congo en in Kenia besteed.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees