How much is the fish?

Vliegt Scooter acht jaar de cel in na illegaal bezoek aan de Krim?

Vliegt Scooter acht jaar de cel in na illegaal bezoek aan de Krim?

Foto: REUTERS

Oekraïne is een gerechtelijk onderzoek gestart naar de Duitse danceformatie Scooter, omdat die vrijdag heeft opgetreden op de Krim. Dat gebied werd in 2014 geannexeerd door Rusland. “Er illegaal heen reizen is een misdaad met zware gevolgen”, waarschuwde de Oekraïense ambassadeur Andrej Melnyk.

Scooter is via Rusland naar de Krim afgereisd en dat beschouwt Oekraïne als een schending van zijn grenzen. Volgens de autoriteiten waren de Duitsers verwittigd dat ze de wet zouden overtreden. Volgens het Russische persbureau Tass wil de openbaar aanklager de muzikanten verhoren.

Oekraïne houdt systematisch artiesten tegen die willen optreden op de Krim. Eerder dit jaar was er nog een zwaar incident toen Kiev de komst van de Russische kandidate voor het Eurovisiesongfestival tegenhield omdat ze vanuit Rusland naar de Krim was gereisd.

Scooter stond vrijdagavond als headliner op het muziekfestival ZBFest in Balaklava, in de buurt van de havenstad Sebastopol. Fans reageerden uitgelaten op de komst van de Duitsers. Er waren zo’n 30.000 toeschouwers. Ook de frontman van de Duitse groep, H.P. Baxxter, reageerde enthousiast met de boodschap “Spasibo, Crimea! See you next time!”.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees