Food

De ultieme zomerverwennerij? Macarons met ijs

De ultieme zomerverwennerij? Macarons met ijs

Foto: Instagram

De Parijse macarons van het Franse patisseriehuis Ladurée zijn nog steeds de bekendste. Deze zomer pakt de bakkerij uit met een nieuwe variant van het kleurrijke macaronkoekje: de 'Macaron Glacé' of een extra grote macaron met ijs tussen.

De iconische macaron bestaat uit twee kleurrijke helften van gemalen bittere amandelen, suiker en eiwit die bijeengehouden worden door een smeuïge vulling van botercrème, ganache, jam of nu dus ook ijs. Deze laatste variant werd onlangs gedeeld op de Instagrampagina van het gekende patisseriehuis. 

Op Instagram omschrijft Ladurée de 'Macaron Glacé' als 'de ultieme ijservaring'. Het koekje werd gelanceerd naar aanleiding van National Ice Cream Sandwich Day en de variant met ijs is voorlopig enkel verkrijgbaar in de patisseriehuizen in Amerika. 

Het is niet de eerste keer dat Ladurée uitpakt met een nieuwe versie van hun bekende macarons. Ze experimenteren heel vaak met kleuren en smaken en lieten ook al verschillende grote namen uit de modewereld exclusieve verpakkingen ontwerpen. 

 

 

Presenting our new Macaron Glacé - the ultimate ice cream sandwich! #nationalicecreamsandwichday #ladureeicecream #celebratewithladuree

Een bericht gedeeld door Official Maison Ladurée US (@ladureeus) op

Corrigeer