Dj’s, laserlichten en jacuzzi’s: zo was de achtste editie van Dance-D-Vision

De sfeer zat er goed in op het dancefestival. Ronsenaar Christophe Cousaert (links) geniet met zijn Zwalmse vrienden van de muziek en de sfeer. Ook de jacuzzi werd veel gebruikt. Foto: edp

Zottegem -

Maar liefst 25.000 muziekliefhebbers hebben dit weekend genoten van de achtste editie van dancefestival Dance-D-Vision. Ook op de tweede festivaldag op zaterdag liepen alle tenten en ook het hoofdplein voor mainstage al in de vooravond vol.

“Vrijdag stond ik op het Impulse-podium”, vertelt Karel De Paepe uit Hemelveerdegem, die samen met Brakelaar Kevin De Temmerman dj-duo TEKA B vormt. “We draaien in het techno- en jumpwereldje al mee sinds 2007. Het is echt tof als je vanop een podium de mensenzee aan het bewegen krijgt. De mensen laten dansen en hen laten genieten doet deugd. Vrijdag merkte ik vanop het podium een meisje in een rolstoel op. Ze zat achter de dranghekkens zodat ze eigenlijk geen goed zicht had. Toen ik haar opmerkte, deed ik onmiddellijk een oproep naar enkele sterke gasten om haar boven de hoofden van het publiek te tillen. Je zag het meisje zo glunderen. Ik ben ervan overtuigd dat haar avond niet meer stuk kon. Op zaterdag kom ik snel even zelf de sfeer opsnuiven. Het was de vierde keer dat we hier draaiden en we zagen het festival almaar groeien en nog beter worden.”

Ook voor Christophe Cousaert en zijn Zwalmse vrienden is het niet de eerste keer op de festivalweide. “Je komt hier naar toe voor de sfeer, de gezelligheid en de goede muziek”, vertelt de Ronsenaar, die zelf ook af en toe achter de draaitafel te vinden is. “Het hoofdpodium vond ik zelf twee jaar geleden majestueuzer. Misschien dat de lasershow vanavond veel goed maakt. Ook in de Totally 90’s tent is het volop ambiance.”

Jacuzzi

Af en toe duikt ook al eens iemand in de jacuzzi binnen de VIP-ruimte. “Het is gewoonweg schitterend dat je hier in de warmte van de jacuzzi kunt genieten, terwijl de goede muziek rondom je gewoon verder gaat”, vertellen twee jonge Sleidingenaren.

Op vrijdag viel vooral de chiro van Hoeselt op in de VIP-ruimte. De oudste groep van de chiro had een fuif georganiseerd eerder dit jaar en met de winst kwamen ze op tweedaagse naar Zottegem. “Het allerleukste is dat ze tot we de festivalweide binnenkwamen hier helemaal niets van afwisten”, vertellen de leiders. “Maar ze hadden er hard voor gewerkt en dus verdienen ze wel een verrassingsweekend.”

DJ Dimaro op mainstage en Sven Ornelis in de Totally 90’s-tent mochten als waardige afsluiters op zaterdag het feest eindigen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio