Ondertussen al 21ste editie van cross-country

Duizenden bezoekers genieten van paardenspektakel in park Casier

De cross-country blijft jaarlijks een van de hoogtepunten. Foto: pdv

Waregem / Kruishoutem / Nokere -

Het kasteeldomein Casier was gisteren het uitgelezen decor voor een cross-country, een discipline in de paardensport waarbij paard en ruiter zo snel mogelijk een parcours met natuurlijke hindernissen moeten afwerken. Blikvanger daarbij waren de sprongen in de kasteelvijver.

Duizenden bezoekers genoten van dit spektakelstuk, dat de afsluiter was van de 21ste editie van de eventing, die zoals altijd georganiseerd werd door de Kruishoutemse vriendengroep L’Equino. Voor de deelnemers begon de wedstrijd zaterdag al op de Hippodroom in Waregem waar een dressuur en een jumping op het programma stonden. Maar dé publiekstrekker blijft sowieso de cross-country. “Elk jaar opnieuw willen we oud en jong met deze aantrekkelijke paardendiscipline laten kennismaken.”

Geslaagde editie

“Precies om de drempel zo laag mogelijk te houden, bieden we ons evenement gratis aan. Het succes van onze organisatie is uiteraard ook toe te schrijven aan het prachtige decor van het kasteeldomein. We kunnen opnieuw terugblikken op een meer dan geslaagde editie”, zegt Kristof Callens, voorzitter van L'Equino. Het paardenspektakel in het Nokerse kasteelpark is telkens ook een familiedag, onder andere met een barbecue en een heus kinderdorp. Zo kwam ook de Kruishoutemse succesauteur Marc de Bel langs voor een signeersessie.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio